Helyi gazdaság

2018.04.05. 16:30

Lassan beszorul a TIK-be a rendezvény: csúcsra járt a tavaszi állásbörze

Csongrád megye - Szoftverfejlesztőt és mérnököt keresnek leginkább azok a munkaadók, akik részt vettek az SZTE Tavaszi Állásbörzéjén csütörtökön. Nem csak a végzős hallgatók érdeklődtek a lehetőségek iránt: volt, aki gyakornoki helyet keresett, más diplomamunkájához remélt témát, de akadt, aki zsebpénz-kiegészítéshez keresett ,,másodállást".

Kovács András

Aki számít, ott van


A mai helyére egyre inkább beszoruló állásbörzén az egyik állandóságot az jelenti, hogy leginkább szoftverfejlesztőket és mérnököket keresnek a munkaadók, az ilyen végzettséggel a következő években nagyon könnyű lesz elhelyezkedni. Mint ahogy az is papírforma, hogy az igazán nagy Csongrád megyei és szegedi cégek magától értetődőnek tartják a részvételt.

Kezdi kinőni az SZTE Tanulmányi és Információs Központját az egyetemi állásbörze. A beléptető kapu előtt eddig is voltak standok, de az igazán nagyok belül kaptak kiállítóhelyet. Most két meghatározó cég „kiszorult" onnan, hogy a szervezőkkel egyeztetve még jobb helyet kapjanak, a főbejárat közelében. A BP szegedi szolgáltató központját és a kecskeméti Mercedes-gyárat érte ez a megtiszteltetés, az utóbbinál éppen egy gyakornoki pályázati lapot töltött ki Fehér Ádám. A negyedéves, gazdaság informatikusnak tanuló diák érdeklődési körének az információtechnológiát, illetve a termelés- és a mérnöktámogatást jelölte be. – Csak most érkeztem – válaszolta kérdésünkre, hogy mely standokon járt még, vagyis nem tudott simán elmenni a Mercedes mellett. Ahogy Mihály Anikó sem, aki vegyészként éppen mostanában írja a szakdolgozatát, és mesterképzésen folytatja majd tanulmányait – ő az egyéb rovatba írta be, hogy vegyész.


Baucic Mário Szegeden született dubrovniki apától és szabadkai anyától, és harmadéves programtervező matematikus. – A péntekem szinte mindig szabad, nem akarok otthon ülni, ráérek dolgozni, amivel gyűjthetek az esték költségeire is – mondja a Jusoft Hungary, a szegedi szoftverfejlesztő cég standjánál.

Lassan beszorul a TIK-be a rendezvény: csúcsra járt a tavaszi állásbörze. Fotó: Frank Yvette - GALÉRIA


Az Aon Magyarországnál – ők készítik egyebek között a Legjobb Munkahelyek felmérést – diáklányokkal találkoztunk. A vezető biztosítási alkuszcégnél Bálizs Krisztina és Szöllősi Angelika érdeklődött. A GTK-n pénzügyet és számvitel tanuló harmadéves hölgyek egyebek között gyakornoki programot kerestek. És jó helyen jártak, ilyet is kínál az állásbörze katalógusában csak angol nyelvű oldallal jelentkező nemzetközi cég.

A makói Givaudan, a világ vezető ízesítő- és illatanyaggyártója elsősorban élelmiszermérnököknek tudna azonnal munkát adni, de laborcsapatukba szívesen látják a végzett vegyészeket is. És persze gépészmérnököket is keresnek, mint oly sokan mások az állásbörzén.


Ezen a standon találkoztunk Váradi Tamással és Harmat Szabolccsal. A harmadéves gépészmérnök-hallgatók egyrészt szakmai gyakorlati helyet kerestek, és a diplomadolgozat témája sincs még meg nekik. Az utóbbi ügyben is segítséget remélnek az állásbörze kiállítóitól.


Idén is átadták az egyetem Alma Mater díját, az elismerést az NNG érdemelte ki, erről itt olvashat részleteket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában