Helyi gazdaság

2018.01.09. 11:43

Banai Péter Benő: a kedvező tavalyi hiányadat visszaigazolja a kormány gazdaságpolitikáját

Magyarország az egyetlen uniós ország, amely 2011 óta minden évben csökkentette az államadósságát - hangsúlyozta az államháztartásért felelős államtitkár.

A kormány hosszú ideje fegyelmezett gazdaságpolitikát folytat, a 2 százalék körülire tehető tavalyi államháztartási hiány visszaigazolja az eddigi gazdaságpolitikai döntések helyességét - állapította meg Banai Péter Benő az M1 aktuális csatornán, ahol az államháztartásért felelős államtitkár az uniós módszertan szerint számolt 2,4 százalékos célszámnál kedvezőbben alakuló tavalyi hiányadatokat kommentálta.


A tavalyi áfacsökkentésekre, a kétgyerekesek adókedvezményének a bővítésére és az életpálya programokra utalva az államtitkár megjegyezte: a kormány gazdaságpolitikája a mindennapokban is érezhető kedvező változásokat hozott.


Magyarország az egyetlen uniós ország, amely 2011 óta minden évben csökkentette az államadósságát - hangsúlyozta Banai Péter Benő.


A fegyelmezett gazdálkodásnak köszönhetően több száz milliárd forintot sikerült megtakarítani, amit a kormány "átfordított" többek között a családok támogatására - ezt már a Kossuth Rádió reggeli műsorában mondta Banai Péter Benő.


A műsorvezető kérdésére az államtitkár elmondta: később be fog érkezni az a nagyjából ezer milliárd forintnyi uniós forrás, amelynek elmaradása tavaly átmenetileg megemelte a pénzforgalmi hiányt. A bevételre azt követően lehet számítani, hogy a pályázatok nyertesei megvalósították az általuk vállalt beruházásokat, illetve a számlákkal elszámoljunk az Európai Bizottság felé - tette hozzá. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában