Helyi gazdaság

2017.07.03. 09:00

Munkaerőhiány szabadsággal: minden állami cég előre tervez, hogy pótolni tudja a kiesést

Szerencsés helyzetben van a ,,Volán", ahol a sofőrhiányt nem súlyosbítják a nyári szabadságok, mert a tanszünet miatt ritkulnak a járatok is. A vasúttársaságnál munkaerő-átcsoportosítással oldják meg a helyzetet, a közútnál a munkavállalók egymáshoz igazodva mennek nyári pihenőre.

Cséfalvay Attila

Autóbusz-vezetőt kereső busz-, kollégákat vadászó vasúttársaság: jó ideje küzd munkaerőhiánnyal e két állami cég is. Miként vészelik át fennakadás nélkül a nyarat, amikor dolgozóik jó része szabadságra készül? – kérdeztük. 


„A nyári forgalom idején jellemzően nagyobb utasforgalmat lebonyolító vonalakra munkaerő-átcsoportosítással biztosítjuk a megfelelő számú képzett munkaerőt. A nyári szabadság kiadására a vasúttársaság már az év elején tervezetten, a szabadságok ütemezésévelkészül, így a szokásos üzemmenetben nem okoznak fennakadást." A MÁV Zrt. kérdésünkre közölte ezt, hozzátéve, hogy a szabadságok kiadására alapvetően a munkatörvénykönyv szabályai az irányadóak, azonban a vasúttársaságnál érvényben lévő kollektív szerződés ettől eltérően rendelkezik.


„A vasúttársaságnál a nyári szabadságolások alatti feladatokat nem lehet diákmunkával, gyakornokokkal elvégeztetni a speciális szaktudás miatt. A vasúttársaság inkább állomási segítőket, idegen nyelvet beszélő nemzetközi információsokat, a nagy balatoni zenei fesztiválok és a vizes világbajnokság idején segítő információs, a vonatokon pedig hangosító és kerékpáros-segítő diákokat keres diákmunkára."

 

Szabadságra várva - Horváth Attila buszvezető augusztusban készül hosszabb pihenőre.

Szabadságra várva – Horváth Attila buszvezető augusztusban készül hosszabb pihenőre.


A Magyar Közút Nonprofit Zrt.-nél a hosszabb szabadságok miatti létszámkiesésnél „megfelelő szervezéssel biztosítjuk a társaság zavartalan működését. A munkavállalók felváltva, egymáshoz igazodva veszik ki a szabadságukat, így oldva meg a helyettesítést" –közölte Kósa Veronika megbízott kommunikációs osztályvezető. 


A szabadságot – a munkavállaló meghallgatása után – a munkáltató adja ki, s figyelnek, hogy legalább tizennégy összefüggő naptári napot elérjen, de ettől az előírástól közös megegyezéssel eltérhetnek. 


Az Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. tájékoztatása szerint „az autóbusz-vezetői munkakörben tapasztalható általános munkaerőhiányt a nyári szabadságok kiadása nem súlyosbítja, mert a június 16. és augusztus 31. közötti időszakban a tanszüneti menetrend a személyszállítási teljesítmény – így a szükséges autóbuszvezetői létszám – számottevő csökkenésével jár, egyúttal a munkavállalók éves szabadságigényeinek nagyobb része is erre az időszakra esik. Társaságunk eseti jelleggel foglalkoztat diákmunkásokat azokban a munkakörökben, ahol az alkalmazásnak szakmai képzettség nem feltétele" – jelezte Hegedüs-Kuti Piroska kommunikációs, PR-, marketing-csoportvezető. 

Szabadságolási terv alapján


A Győr-Moson-Sopron megyei kormányhivatal valamennyi munkatársát 2017. január végéig értesítette az idén igénybe vehető szabadságok mértékéről, melynek alapján a kormányhivatal a munkatársak igényeit figyelembe véve elkészítette a szabadságolási tervet. Az állami tisztviselők, ügykezelők a 25 munkanap alapszabadságukból 10 munkanappal szabadon rendelkeznek, ha annak kezdete előtt legalább 15 nappal bejelentik a munkáltatónak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában