Helyi gazdaság

2017.07.26. 14:32

A K&H Bank is kínálhat Minősített fogyasztóbarát lakáshiteleket

A minősített termékek forgalmazása a hitelintézet döntésétől függően akár azonnal megkezdődhet.

Az MNB ma értesítette a K&H Bank Zrt.-t a Minősített fogyasztóbarát lakáshitelek forgalmazására vonatkozó pályázata pozitív elbírálásáról.


A minősített termékek forgalmazása ezt követően a hitelintézet döntésétől függően akár azonnal megkezdődhet. Az újabb sikeres pályázattal tovább nő a minősített termékeket kínáló hitelintézetek köre, így a fogyasztók még több intézmény kínálatából választhatják ki a számukra legkedvezőbb lakáshitelt - áll a Magyar Nemzeti Bank közleményében.


A Magyar Nemzeti Bank (MNB) pozitívan bírálta el, és erről ma értesítette a Minősített fogyasztóbarát lakáshitel program keretében pályázatot benyújtó K&H Bank Zrt-t. Mivel az intézmény sikerrel pályázott a minősítés megszerzésére, az MNB felé bejelentett lakáshitelekre vonatkozóan megkezdheti a minősített termékek forgalmazását.


Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy az Erste hétfőtől tette elérhetővé az érdeklődők részére ezt a hitelkonstrukciót.


Az MNB Pénzügyi Stabilitási Tanácsa a minősítési keretrendszer megalkotásával sztenderdizált, egyszerűen összehasonlítható és fogyasztóbarát jellemzőkkel bíró lakáshiteltermék elterjesztését tűzte ki célul.


Az MNB a piaci szereplőkkel és a fogyasztók képviselőivel való intenzív konzultáció eredményeképp a minősítés koncepcióját és a hozzá kapcsolódó pályázati kiírást úgy alakította ki, hogy a fogyasztói igényeket minél inkább kielégítő, a piaci versenyt erősítő és a hitelkiváltásokat ösztönző termékek forgalmazása indulhasson meg.


A 2017. május 19-én közzétett pályázati feltételek alapján a minősítés elnyerésére 2017.június 1-jétől pályázhatnak a hitelintézetek.


A Minősített fogyasztóbarát lakáshitelek termékismertetőit az MNB minositetthitel.hu oldalán érhetik el a fogyasztók.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában