Helyi gazdaság

2016.10.24. 08:15

Digitális Jólét - Jön a legolcsóbb internet

A mobilinternet- és a vezetékesinternet-előfizetés legkevesebb 15 százalékkal lesz olcsóbb a legkedvezőbb internet-hozzáférési díjaknál.

mti

Minden magyarországi szolgáltató kínálatában elérhető lesz 2017. január 1-jétől a  Digitális Jólét Alapcsomag - írta a hétfői Világgazdaság a Deutsch Tamás miniszterelnöki biztos által vezetett Digitális Jólét Program  titkárságának tájékoztatására hivatkozva.


A lap közölte azt is, az új alapcsomag a tervek szerint mind a mobilinternet-, mind a vezetékesinternet-előfizetés esetén legkevesebb 15 százalékkal lesz olcsóbb az egyes szolgáltatók kínálatában már szereplő legkedvezőbb internet-hozzáférési díjaknál. Az alapcsomag pontos tartalmáról folyamatosan egyeztet a  titkárság.


Az alapcsomagot az a természetes személy veheti igénybe, akinek a megelőző egy évben nem volt mobilinternet-előfizetése, illetve vezetékesinternet-előfizetés esetén az adott lakcímen legalább egy éve nem volt internet-előfizetése. Ezzel azt kívánja elérni a  kormány, hogy azok vehessék igénybe az alapcsomagot, akik eddig még  nem rendelkeztek internet-előfizetéssel, viszont a Digitális Jólét  Alapcsomaggal be tudnak lépni az internethasználók világába - olvasható a Világgazdaságban.


A lap megjegyzi: a Digitális Jólét Alapcsomaggal kapcsolatos  kormány-előterjesztést várhatóan novemberben nyújtják be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában