Helyi gazdaság

2015.11.06. 07:17

Kétmilliárdos büntetést szabtak ki az online pénztárgéppel csalókra

Az online pénztárképekkel kapcsolatos visszaélések miatt eddig több mint kétmilliárd forint büntetést szabott ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) - írta pénteki számában a Magyar Idők.

Kis Péter András, az adóhatóság szóvivője arról tájékoztatta a napilapot, hogy a NAV folyamatosan ellenőrzi, hogy az érintettek beszerezték-e és megfelelően használják-e online pénztárgépüket. Jelenleg mintegy 180 ezer új típusú kassza üzemel az országban, ezek bevezetése több száz milliárd forint adóbevétel-többletet eredményezett.


A NAV revizorai tavaly hetvenezer ellenőrzést fejeztek be, ezeket idén - szeptember végéig - újabb 76 ezer vizsgálat követte. A 2014-es eljárások közül 11 ezerben bukkantak mulasztásra, a mostani kilenc hónapban pedig további 13 ezer alkalommal derült fény hiányosságokra. Ezek miatt az elmúlt évben összesen egymilliárd forint mulasztási bírságot szabott ki a NAV, miközben az idei büntetések együttes összege 1,1 milliárd forint körül van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában