Helyi gazdaság

2015.09.24. 10:58

Gyomorforgató vágóhídról tett közzé videót a Nébih

Az üzemben a padozatot, az falakat és a berendezési tárgyakat alvadt vér, kosz és húscafatok borították. A vágóhíd működését megtiltották.

Pest megyében ellenőrzött a magyar élelmiszerbiztonsági hatóság, a Nébih egy vágóhidat, ahol súlyos higiéniai és nyomonkövethetőségi hiányosságokat találtak. Minden szennyezett és rozsdás volt a telepen, a kézmosási és eszközfertőtlenítési lehetőségek korlátozottak, a munkaruhák pedig kifejezetten szennyezettek voltak.

Az üzemben a padozatot, az falakat és a berendezési tárgyakat alvadt vér, kosz és húscafatok borították. Nagy mennyiségű, állati eredetű mellékterméket is találtak a helyszínen. A vágóhídon talált fél tonna belsőséget megsemmisítették, a kiszállított termékeket visszahívták.


A vágóhídon lévő sertések egyedi jelölésük alapján nem voltak összeegyeztethetőek, ezért eredetük igazolásáig elrendelték az állatok forgalmi korlátozását. Az üzem tulajdonosának a korlátozás ideje alatt gondoskodnia kell a sertések – állatjóléti előírásoknak megfelelő – ellátásáról.

A súlyos higiéniai hiányosságok felszámolásáig a vágóhíd működését azonnal hatállyal megtiltották a szakemberek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában