Helyi gazdaság

2015.07.08. 18:22

Egyetlen üzletét sem nyilváníttatja piaccá a Lidl

Az egyszeri vasárnapi nyitva tartás lehetőségével az áruházlánc is él, azonban semmilyen más módon nem tervez vasárnapi nyitva tartást.

A Lidl egyetlen üzletét sem nyilváníttatja piaccá azért, hogy lehetővé tegye a vasárnapi nyitva tartást - közölte a Lidl Magyarország Bt. szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint a Lidl Magyarország vezetősége a kiskereskedelmi szektorban közelmúltban tapasztalható piaci gyakorlatokat megvizsgálva hozta meg stratégiai döntését.

A cég közleményében leszögezte: a vasárnapi nyitva tartással kapcsolatos eredeti törvényhozói szándékot szem előtt tartva az áruházlánc nem követi a kiskereskedelmi szektorban kialakulóban lévő gyakorlatot. Elhatározásuk alapja a magyarországi jogszabályok teljes körű betartása a mindennapi működés során.

[namelink name="Grósz Jenő"], a Lidl Magyarország igazgatóságának elnöke a közleményben emlékeztet arra, hogy ez év március 1-jétől a Lidl Magyarország meghosszabbította üzletei nyitva tartását. Így legtöbb boltja 7-21 óra között van nyitva, de 46 fővárosi és vidéki üzletében 22 óráig lehet vásárolni.

A kiskereskedelmi szektor valamennyi szereplője számára adott, egyszeri vasárnapi nyitva tartás lehetőségével ugyanakkor a Lidl Magyarország is él, azonban semmilyen más módon nem tervez vasárnapi nyitva tartást - tették hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában