Helyi gazdaság

2014.07.24. 11:21

Indul az új Audi TT Coupé sorozatgyártása Győrben

A kompakt sportautó harmadik generációjának legnagyobb erőssége az érzelmeket ébresztő formavilága és dinamikus menettulajdonságai.

kisalfold.hu

• A modell harmadik generációja kerül szériába

• A kompakt sportautó teljes egészében Győrben készül

• Az Audi termelésért felelős igazgatótanácsi tagja, Dr. Hubert Waltl: „A tapasztalt magyar csapat hozzájárul az új Audi TT világsikeréhez“

Csütörtöktől indul az Audi TT és TTS Coupé sorozatgyártása az AUDI HUNGARIA MOTOR Kft.-nél. Az A3 Limousine, az S3 Limousine és az új A3 Cabriolet gyártásának elindulása után mostantól az új Audi TT is a győri gyártósorokról gördül le. Valamennyi modell teljes gyártási mélységében Győrben készül. Az Audi TT-t elsősorban érzelmeket ébresztő formavilága, dinamikus menettulajdonságai valamint hajtásrendszerének illetve kezelő- és kijelző-koncepciójának innovatív technikái fémjelzik.

"A magyarországi telephelyünk évek óta prémium minőségű járművek gyártásával bizonyítja kompetenciáját. E mögött egy rugalmas, tapasztalt csapat teljesítménye áll. Szakértelmükkel hozzájárulnak, hogy a TT világra szóló sikerét a harmadik generációval is tovább folytassuk“ - mondta Dr. Hubert Waltl, az AUDI AG termelésért felelős igazgatótanácsi tagja.

Thomas Faustmann, az AUDI HUNGARIA MOTOR Kft. ügyvezető igazgatója hangsúlyozta: "Az Audi TT teljes gyártási mélységben készül nálunk, amely a győri járműgyártás fénypontja. Ez a sikertörténet 15 évvel ezelőtt az Audi TT Coupé első generációjának összeszerelésével kezdődött. Az Audi Hungaria az elmúlt években összesen több mint fél millió TT-t gyártott az ingolstadti gyárral való eredményes együttműködésben.

"Az Audi TT új generációja a harmadik modell, amelyet az Audi teljes egészében Győrben gyárt", mondta Gerd Walker, az Audi Hungaria járműgyártásért felelős ügyvezető igazgatója. "A modell sikeres integrálása az új gyártósorokra egy fontos mérföldkő a győri telephely életében: ezzel a járműgyár teljes kapacitással dolgozik."

Az új járműgyár jelenlegi több mint 3000 munkatársa közül nyolcszázan már a motorgyárban lévő egykori járműszereldében is dolgoztak a TT-gyártásban. A járműgyártás valamennyi munkatársa egy átfogó képzési programon vett részt az Audi Hungaria Projekt- és Oktatóközpontjában valamint németországi Audi-telephelyeken.

1998-ban kezdődött az Audi TT első generációjának sorozatgyártása. 2006-ban követte a sportautó második generációja, 2009-ben indult az Audi TT RS gyártása. Az elmúlt év novemberében gördült le Győrben az 500 000. Audi TT a gyártósorról, amelyet a vállalatnál készült 25 milliomodik motor, egy 2,0 literes TFSI erőforrás hajtott.

A kompakt sportautó harmadik generációjának legnagyobb erőssége az érzelmeket ébresztő formavilága és dinamikus menettulajdonságai. Az új Coupé hajtásrendszere illetve kezelő- és kijelző-koncepciója – köztük az Audi virtual cockpit – innovatív technikáival is kitűnik. Amikor az Audi TT első generációja 1998-ban a piacra érkezett, igazi dizájn-forradalmat indított, szigorú geometriája és zárt formai nyelvezete különös vonzerővel ruházta fel, s gyorsan legendás ikonná avatta. A harmadik TT-nemzedékben ezen eredeti ötletek közül jó néhányat újraértelmeztek és egészen újszerű kontextusban alkalmaztak az Audi formatervezői, egyszerre dinamikus és részletekben gazdag kidolgozás mellett. Az Audi három négyhengeres, turbófeltöltésű és közvetlen befecskendezésű motorral kínálja új TT és TTS modelljeit, amelyek a 135 kW (184 LE) és a 228 kW (310 LE) közötti teljesítménytartományt ölelik fel. A két TFSI-benzinmotor és a TDI-aggregát egyaránt a sportos erő és az iránymutató gazdaságosság ötvözetével szolgál. Az automatikus motorleállítás és indítás rendszere (Start-Stop System) a szériafelszereltség része.
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában