Védd a helyit, vedd a kisalföldit!

2020.06.07. 15:07

Visszatért a termelői piac a Dunakapu térre Győrben – mutatjuk a portékákat!

Újra helyi termelők és portékáik töltötték meg a Dunakapu teret, ahol a kényszerszünet után ismét megrendezték a már hagyományosnak számító Védd a helyit, vedd a kisalföldit! termelői vásárt.

kisalfold.hu

2020.06.07 Visszaköltözött a vásár a Dunakapu térre Fotó: Nagy Gábor Kisalföld Gyõr

Fotó: NAGYGABOR

Mostantól újra havonta hozhatják el válogatott portékáikat az árusok, és remélhetőleg arra sem kell sokat várni, hogy a heti piac is visszaköltözhessen a térre, mivel a jelenlegi körülmények egyelőre csak a termelői vásár megrendezését teszik lehetővé.

Bőséges volt a választék szörpökből, lekvárokból, mézekből, és azok sem mentek haza üres kosárral, akik sajtot, füstölt húst, friss zöldséget akartak vásárolni. Az árusok és vásárlók szemmel láthatóan örültek egymásnak, kedélyesen elbeszélgettek, miközben kóstolgatták a finomabbnál finomabb kézműves termékeket.

A vásáron a megszokott koncertekről most le kellett mondaniuk a nézelődőknek, a gyerekek azért nem maradtak szórakozás nélkül, ők logikai fajátékokkal múlathatták az időt. Aki pedig megéhezett, lángosozhatott, vagy megkóstolhatta a kézzel nyújtott réteseket, de tudott választani harapnivalót az egészséges kekszeket kínáló standokról.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában