Helyi érték

2019.10.07. 18:26

Szigetközi siker az Önkéntes Mentőszervezetek Országos versenyén

A versenyen negyvenöt szervezet képviseletében mintegy kétszázharmincan vettek részt.

katasztrofavedelem.hu

Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A versenyszámok a hazánkban előforduló katasztrófatípusokra épültek. Az egyes feladatok témáját a viharkárok (szivattyúzási feladat), az árvízi védekezés (homokzsákolás, világítás telepítése), az életmentés (romosodott épületből személy mentése kötélpályán) és a katasztrófák következményeinek felszámolása (tíz elemből álló akadálypálya) adta. A mentőcsapatoknak a Tó-strand körül kialakított pályákon (kárhelyszíneken) kellett számot adni tudásukról.

Győr-Moson-Sopron megyét a Szigetköz Járási Mentőszervezet képviselte, amelyet az Ásványráró ÖTPE, Hédervár ÖTE, Rajkai Önkéntes Tűzoltó, Polgárőr és Természetőr Egyesület, valamint a Mosonmagyaróvári Önkéntes Tűzoltó Hagyományőrző Egyesület tagjai alkották.

Fotó: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Az első országos vetélkedő győztese Zala megye csapata lett. A második helyen a megyénket képviselő, Csáki Károly, Peredi László, Bredák Szilárd, Beke Áron, Lévai Zsolt, Tóth Ferenc, Rozs Erik, Puszter Richárd alkotta Szigetköz Járási Mentőszervezet végzett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában