ódon kövek mentén

2021.01.21. 20:21

Nyereményjátékot hirdetett a Soproni Múzeum a magyar kultúra napján

A magyar kultúra napján, január 22-én pénteken különleges szabadtéri nyereményjátékkal várja Soproni Múzeum a látogatókat a múzeum egyetlen, a járványhelyzet idején is látogatható kiállítóhelyén, a Lenck-villa kertjében.

kisalfold.hu

 

A Lenck-villa kertjében – vagy más néven Múzeumkertben – a téglafal és az ódon kőből rakott 17. századi városfal mentén sorakoznak azok a síremlékek, melyeket Sopron régi evangélikus temetője őrzött meg az utókornak. A régi temető a Berzsenyi Dániel Evangélikus Gimnázium mögött húzódott, míg a 20. század elején teljesen fel nem számolták.

A gazdagon díszített síremlékeket felfedezni olyan, mintha a helytörténet nagyjai mesélnék nekünk az élettörténeteiket. A magyar kultúra napján, január 22-én pénteken 10.00-16.00 között a múzeum munkatársai várják az érdeklődőket a Lenck-villa recepcióján, akiktől átvehetik a Különleges szabadtéri nyereményjátékhoz tartozó feladványt.

A játék során mit kereshetnek? Kőfaragványt, síremléket, szobrot, s ha megtalálták a megfejtést, a Soproni Múzeum közösségi oldalán a felhívás alatt kommentben várják a kertben készült szelfiket. Az első három jó megfejtő, 1000 Ft-os ajándék utalványt kap, amely a villa jelenleg is nyitva tartó múzeum shopjában váltható be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában