Átlagos lány átlagon felüli álmokkal

2019.12.06. 16:13

Kutyaszánon venné a nyakába Norvégiát Kinga

300 kilométer Norvégia hófödte hegyei között szánhúzó kutyákkal a sokszor -30 fokos hidegben öt napon keresztül… Ez az álma a 28 éves Mata-Iszály Kingának, aki úgy döntött, nevez a Fjallraven Polar megmérettetésre, hogy valóra váltsa álmát. A nevezők szavazás alapján jutnak esélyhez, régiónként egy embernek van esélye részt venni. Kingát segítő szándék vezérli, ha kijut, a szavazatai számának megfelelő összeggel támogatna két fajtamentő egyesületet.

Gondár Flóra

A budapesti lány élete gyökerestül megváltozott, amikor befogadta Jarvist.

A budapesti Mata-Iszály Kinga hirtelen ötlettől vezérelve nevezett az emberpróbáló megmérettetésre. Kinga első ránézésre egy átlagos lány: egy irodában dolgozik marketingesként, 28 éves, és boldog házasságban él a férjével. Pár éve fogadta örökbe első saját kutyáját, Jarvist, a border collie keveréket. Jarvis érkezésével egy új korszak köszöntött az életébe.

A fiatal lány a bordercollie keverékkel számos versenyen bizonyította rátermettségét.

Kutya a gazdájáért, gazdi a kutyusáért

- Kamaszként nem szerettem sportolni, a futást például kimondottan utáltam, de egy aktív munkakutya mellett fel kellett azt ismernem, hogy neki nem elég az, ha napi 2-3 órát sétálok vele – kezdte Mata-Iszály Kinga. – Így 2017 januárjában elindultunk az első közös futásunkra és azóta is pakoljuk a lábainkba a kilométereket. A futásnak köszönhetően tapasztalhattam meg azt, hogy milyen az, amikor a kutyámmal egymásért vagyunk, mikor kutya és gazdája egymásra vannak utalva – tette hozzá.

Mint mondta, pár éve szemezett a versennyel, végül idén egy kutyusával való közös futás közben gondolt egyet, hogy miért is ne? – Veszíteni valóm nincs – vágta rá mosolyogva a fiatal lány, aki számos kutyusos-gazdis megmérettetést sikeresen teljesített már Jarvis-szal.

Mata-Iszály Kinga az örökbefogadás fontosságára is szeretné felhívni a figyelmet.

Jótékony szavazatok

Kingát arról is kérdeztük, miért fontos számára ez a verseny. – Mikor úgy döntöttem, hogy elindulok a versenyen mindenképp szerettem volna pluszt adni vele másoknak. Így azt találtam ki, hogy a beérkezett szavazatok számával megegyező összeggel fogok támogatni két fajtamentő egyesületet (border collie és mudi). Ez hajt minden egyes nap előre, hogy annak ellenére, hogy a szerb versenyző vezet, minél több szavazatot gyűjtsek- magyarázta. Kiemelte, ezzel hívná fel a figyelmet az állatmentők áldozatos munkájára és arra, hogy aki teheti, fogadjon örökbe menhelyes négylábút.

Arra a kérdésünkre, hogy mit szól a nevezéshez Kinga párja és családja, így válaszolt: – Anyukám szerint nem vagyok normális, hogy a -30 fokban akarok aludni, de apával együtt támogatnak és a támogatás alól a párom sem kivétel – mondta. Ha sikerül kijutnia, Jarvis-ra párja vigyázna a küldetés teljesítése alatt.

Kinga a cikk íródása idején közel 6800 szavazatnál tartott, így a közép-európai régióban második helyen állt. Ahhoz, hogy kijusson, rengeteg szavazatra van még szüksége. – A szerb srácnak 300 ezer követője van, tavaly több mint 50 ezer szavazatot kapott, akkor viszont egy magyar srác lett az első, emlékeim szerint 56 ezer szavazattal – részletezte a budapesti lány.

A budapesti lány élete gyökerestül megváltozott, amikor befogadta Jarvist.

A támogatás ereje

Mit gondol, miből merít majd erőt, ha már nagyon elfárad, fázik, fél? – kérdeztük. – Erőt mindenképp az fog adni, hogy azokra az emberekre gondolok, akik úgy támogattak, hogy nem is ismertek –válaszolta Kinga. – Ez a fajta támogatás nagyon nagy erőt tud adni nekem minden helyzetben. Fázni remélem, hogy nem fogok, szeretem a hideget…- zárta szavait Kinga, akire a közösségi oldalon keresztül szavazhatnak a segítő szándékú olvasóink.

Az alábbi linkeken keresztül tudják segíteni Kingát az álma megvalósításában:

és:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában