A bikinipróbán megbukna a világ fele -szerkesztetlen cikk

A téma: szépség=hatalom?;
A kérdések:
– Mekkora gondot jelent, mennyire jellemző, hogy az emberek elhízottak?
– Mi lehet ennek az oka?
– Hogyan próbálnak változtatni rajta az érintettek?
– Mekkora előnyt/hátrány jelent a hétköznapokban és a munkában, hogy valaki elhízott vagy nem elhízott?
– Mekkora előnyt/hátrány jelent a hétköznapokban és a munkában, hogy valaki szép vagy kevésbé csinos?
(Statisztikák azt mutatják, hogy a kövér emberek a munkahelyi előmenetelnél hátrányba kerülnek csinosabb, szebb társaikkal szemben, de még az előadók is kevesebbek a boltokban a soványabbakkal.)
– A szépségszalonok, fitnesztermek, plasztikai sebészek forgalma nemcsak azért nő, mert a szebb emberek könnyebben találnak társat, hanem mert az előnyös külső az érvényesülésben is kamatoztatható?
– Korunk egyre jobban díjazza, elismeri a szépséget? Ezért van egyre több szépségverseny?
– A szépség hatalom?
– Mennyire elterjedtek a plasztikai műtétek? Melyek a leggyakoribbak? Mennyibe kerülnek? Férfiak, fiatalok is a kés alá fekszenek?
 
Csidu, USA:

Itt Amerikában a statisztikák szerint  a lakosság több mint 50 százaléka tulsulyos/elhízott. ami még ennél is riasztóbb, hogy a 15 éven aluli fiatalok között is riasztóan emelkedik a betegesen elhizottak száma. Ennek egyik oka az elképesztöen olcsó élelmiszer, ezen belül is a nagy zsir és cukortartalmu ételek -italok száma. A másik ok, hogy az evés itt egyik formája a vágyak azonnali kielégitésének. A nagy gyorséttermi cégek /McDnalds, Burger King, Pepsi, Coca Cola etc./ ördögi de zseniális módon stratégiailag helyezik el az éttermeiket, csak néhány lépésnyire iskoláktól, egyetemektöl, nagyforgalmu bevásárlóközpontokban és szinte minden utcasarkon. Egy másik ok, hogy az étel, ital a lehetö legegészségtelenebb.

Gondolj csak a hormonkezelt tehénre /hús, tej/ vagy a cukorral tömött Pepsi és CC termékekre. Ezek a cégek százmillókat költenek reklámra, kivált az alacsony cokortartalmu italokat hirdetik. Ezek a DIET-nek nevezett termékek azonban aszprtam-ot tartalmaznak, ami bizonyitottan rombolja az idegrendszert, különösen a fiatal gyerekek körében. Tudósok nagy szerepet tulajdonítanak az aszpartam használatának a gyerekkori ADD/hyperactivitás  kialakulásában.
Ez egy jól kifundál rendszer. Az egyik üzlet /ld. fenn/ kövérré hizlal, beteggé tesz a másik meg fogyasztást igér mérgezö gyógyszerekkel, soha nem bizonyitott hatásu fogyókúrákkal. A kinaiak meg röhögnek a markukba, mert ök készitik az itt eladott ruhák nagy részét, az egyre kövéredö Amerikaiak meg egyre nagyobb mennyiségü darócot kénytelenek venni.
 
A. Sydney-bol

Elégedett embernek nem számit a szépség!
Akar sovany akar kover sajat maganak kell eldonteni  hogy mit akar az elettol es medig akar elni egeszsegessen. Rendes es redszeres taplalkozas sokat jellent a belso es a kulso allapotunnak. Fiainmnak szoktam mondani: Healthy body healthy mind; (egeszseges kozerzet ,egeszseges gongolkozas.) Sajnos a mai rohano vilagban nem ernek ra az emberek idot szakitani a konyhaba. Inkabb kesz etelteleket  fogyasztanak futva. Nem is kell csoda ha a munka adok a konyu mozgekony ebereket akarnak alkalmazni.
Minden fiatal szep. Szepseg csak kulso feluleten van. Hiaba szep valaki kulsoleg ha lelki vilaga fortelmetes. Plasztikai muteten csak azok mennek keresztul  akik  nincsenek meg elegedve kinezesukkel. Tobb esetben megbanjak. Fiatalsagot nem lehet penzert vissza venni.A  Szepseg versenyen csak a fiatalok nyernek,de nekik nem csak szep kell lenni. Boldog, elegedet ember arcon latni a szepseget. (Sajnos Magyarorszagon sok sok szomoru arcot latni ,elcsugedt embereket, a kiknek lelki vilaguk fell van keverve valami oknal fogva Mert semije sincs  vagy csak keves van a meg elheteshez. Nem torodik a kinezesevel elhagyatottsagaban. Lehet, hogy nehez, de “Probalj mosolyogni  s  remeld hogy a vilag is mosolyog veled.
 
Niki, Ádám – London

– Mekkora gondot jelent, mennyire jellemző, hogy az emberek elhízottak? Londonban mindenki olyan amilyen, és mindenkinek egyenlő joga van! Persze bizonyos testalkat mellett nem lehet modell az ember, de szakácsnak tökéletes!
– Mi lehet ennek az oka? Az angolok kényelmesebben élnek, nem stresselnek, de nem is sportolnak.Nem élnek egészségesen.
– Hogyan próbálnak változtatni rajta az érintettek? Ez egyéntől függő! Ha sok a pénze akkor műtét.Ha olyan beállítottságú, akkor fogyókúra, saláták, vagy konditerem.De az sem ritka, hogy feladnak a gyorskajával.
– Mekkora előnyt/hátrány jelent a hétköznapokban és a munkában, hogy valaki elhízott vagy nem elhízott? Az a munkától függ! A nagyobb súly nagyobb megterhelés az izületeknek és a belső szerveknek sem tesz jót. De ha valaki ülő munkát végez úgy sokkal elviselhetőbb!Viszont a hétköznapok így is nehezek! közlekedés: a buszok itt elég sportosan mozognak, mert a közlekedés megköveteli a dinamikus vezetést. Viszont a sofőr nem várja meg míg leülnek az utasok! Mindenki felszállt, már ugrik is a gázra! Ha valaki túlsúlyos bizogy nemkis erőfeszítésébe kerülhet hogy megtartsa magát.
– Mekkora előnyt/hátrány jelent a hétköznapokban és a munkában, hogy valaki szép vagy kevésbé csinos? Ez teljesen munkafüggő! De az átlagember nem modellnek jön ki, szóval ez csak azon múlik, hogy az egyén milyen jól dolgozik, mennyire érti a nyelvet! Ez a tapasztalat. Jobb munkáknál, is a tudás sokkal előnyösebb, mint az alkat. De a jól ápoltság az kötelező!
(Statisztikák azt mutatják, hogy a kövér emberek a munkahelyi előmenetelnél hátrányba kerülnek csinosabb, szebb társaikkal szemben, de még az előadók is kevesebbek a boltokban a soványabbakkal.) Attól függ melyik bolt, és hogy mennyiért dolgoznak a munkások. A főnökök az olyóbb és a jobb munkaerőt jobban szeretik. A szépség ipar persze más, de ki tud oda bekerülni? Őszintén!
– A szépségszalonok, fitnesztermek, plasztikai sebészek forgalma nemcsak azért nő, mert a szebb emberek könnyebben találnak társat, hanem mert az előnyös külső az érvényesülésben is kamatoztatható? Igen ezen a területen szépnek kell lenni!
– Korunk egyre jobban díjazza, elismeri a szépséget? Ezért van egyre több szépségverseny? Az azért van, mert a férfiak szeretik a szép nőket nézegetni, így szívesen fizetnek is érte! Nem kell hozzá semmi, csak néhány csinos nő! De a nagymamám nekem egyszer azt mondta, hogy a vézna szakács sültjét ne egyem olyan nyugodtan, mint a kövér szakácsét, mert ő az aki sokat kostólgatja a főztjét vajon miért? Én nagyon szeretem a hasam, és sokan vagyunk még így azt hiszem. Ez is jól eladható!
– A szépség hatalom? Talán jobb közérzetet, magabiztosságot ad, ha mások megnéznek a szépségedért, mint ha a problémád miatt. Ez sok téren segíthet, de itt Angliában kétszer is meggondolják, hogy mit mondanak mielött a hiányosságod, vagy problémád miatt hátrányba szorítanak! Ilyen esetekben néha pereket is indítanak! Mert ez valamilyen szinten megkülönböztetés!!
– Mennyire elterjedtek a plasztikai műtétek? Melyek a leggyakoribbak? Mennyibe kerülnek? Férfiak, fiatalok is a kés alá fekszenek? Minden elképzelhető! Akinek telik rá, és nem fél a kés alá feküdni persze! Itt még egy sorozat is van erről a témáról! Fognak egy középkorútól felfele lévő nőt és 10 évet fiatalítanak rajta! Plasztika, fogműtét, stílus váltás, meg frizura!
 
Antal, Seattle, USA
It a 2 legjoban eladot konyvek a szakacskonyvek es azok a konyvek amik azt mutasak,hogy hogyan lehet konyen lefogyni. A tulhizas az egy igen nagy problema mert nem csak a szepseg de az egesegi szempontbol is. Sok helyen a tul elhizotakat nem csak hogy nem veszik fol munkara de meg el is bocsasak oket. Amikor sok alast hirdetnek mar elore van az kiirva, hogy a magasagnak a megfelelo sulyba kel a szemelynek leni.It sokan nagyon drasztikusan tudjak ezt csak megoldani peldaul bevarasak a gyomrukat. Sajnos vanak olyan emberek akik semit sem tudnak csinalni mert az koztudat, hogy az elhizas sok esetben genetikailag tortenik. Persze a sok hamburgerek meg a french fries az is igen segit az elhizasban. Most mar az is torvenyes,hogy az igen elhizotaknak 2 repulojegyet kell veni ha utaznak mer nem fernek bele egy ulesben. Elhizottnak leni nem valami kellemes dolog mert lenezik oket azok akiknek normalis sulyuk van.
 
Udv; Nora
Parizs, a divat fovarosa, es mivel az elhizottsag napjainkban nem divat, ritkan lathatunk elhizott, kover embereket. A hetkoznapi eletben is fontos szempont, hogy valaki mennyire csinos, es vekony. Belvarosi setakon jol megkulonboztethetoek az esetlegesen jo sulyban levo laza, turistaktol, a neha extremen divatos nadszalvekony francia nok. A ferfiak is nagyon odafigyelnek megjelenesukre, sajnalatosan gyakran megfeledkeznek azonban cipoik jolapoltsagarol, ami, valljuk be, hozzatartozik az osszkephez.
Megbotrankoztatoak, a sulyfeleslegtol rettego terhes nok ujkeletu szokasai, miszerint a kilenc honap alatt rendszeresen merik sulygyarapodasukat, nem meghaladva a “megkivant” keretet, illetve, hogy a szoptatas szot lassan torolhetjuk a francia-magyar keziszotarbol, hiszen az anyukak szinte teljesen mellozik ezt a szokast, eredeti vonalaik mihamarabbi visszanyerese erdekeben.
Ha igazi divatbemutatora vagyunk, a legujabb uzleti negyed, a Defense a cel, ebedidoben, az urkozpont szeru foter divatmagazinbol kilepett holgyektol es uraktol vallik hangyabollya. Ha nem kosztumben vagyunk, meg kellemetlenul is erezhetjuk magunkat…
Nagy hangsulyt fektetnek taplalkozasukra, es lehet, hogy este kilenckor ulnek neki egy tobb oras, borral sajttal megkoronazott vacsoranak, de csak kivalo minosegu termekeket fogyasztanak, es soha nem feledkeznek meg a mertekletesseg szabalyarol. Desszertjeik konnyuek, koleszterinszegenyek, mondhatjuk is, igy konnyu vekonynak maradni.
Itt, igaz a mondas, “parizsorszagban” a szepseg hatalom!
 
Bandi Kaliforniabol
A leggyorsabban fejlodo tunemeny itt nalunk a tulhizottak szama. Akarmerre jarunk, uzletekben, szorakozo helyeken, feltunoen sok, kozel fele-fele a lakossagnak kover.  Sajnos ez fennt all mar a fiatal gyerekeknel is.Talan sehol a vilagon nem latni azt, hogy a jarokelok nagy resze etelt, italt tart a kezeben, tehat allondoan taplaljak magukat. Hianyzik az onfegyelem – onmegtagadas, az allando ragcsalas miatt csak hiznak. Termeszetesen mas ok is letezik a hizasra, elmarad a hagyomanyos etel, az egyensulyozott  etkezes. Jo pelda erre nehany amerikai rezervatumon elo Indianok elete: tobb mint fele a felnotteknek, a gyerekeknek meg nagyobb szazaleka tulhizott. Ezzel parhuzamosan a cukorbetegek szama fokozatossan nol, foleg a gyerekeknel.Elmaradt a hagyomanyos etel, ital.  Talan sehol a vilagon nincseny annyi dietazasi proram mint itt es megis hiznak az emberek.
Sok esetben a fogyasi megoldas, az orvosi beavatkozas, mutet. Gyomor szukites a leggyakoribb megoldas. Nagyon draga mutet, de utanna egy eleten at szedhetik a gyogyszert a vitamint. Sot a gyors fogyas utan tovabbi mutet szukseges a szepseghez, eltavolitani, a megnyult, most mar logo bor tomkeleget. Munkahelyeken tilja a torveny a sulyra, termetre, megjelenesre valo megkulonboztetest. Ezzel kapcsolatban feltuno a stadionokban, vagy akar Disneylandben dolgozo koverek szama.Nem valami latvanyos tunemenyek. A szepseg valaha elonyos volt a munkahelyeken, ma mar nem nagyon lathato, a munkaadok kerulik az esetleges pereskedest es penzbirsagot. A plasztikai sebeszek forgalma gyorsan nol, foleg hogy sok esetben a mutetet reszletre lehet torleszteni. Modosabb csaladoknal tobben is alavetik magukat a kesnek, meg a ferfiak is. Ahogy a Teknologia fejlodik, olcsobba valik a plasztikai beavatkozas, igy tobben tudjak anyagilag elerni. Szepseg hatalom, de milyen aron ?? Kovetik a hiressegek peldajat, a sok mutetes beavatkozassal, koltik ra a penzt ami jo lenne oreg korukra, de csak a jelen a szepsegre akaras szamit.
A leggyakoribb plasztikai mutet az arc, noi  mell szepitese, de mar gyakori noknel az uletuk parnazasa, afrikai testalkatot kepezve. urcsa ez a vilag, hamisan, mutet altal lesznek szepek nok, ferfiak.
 
Gabriella Németország
Ez a téma nagyon jó. Nem tudom megállni hogy ne szóljak hozzá. Szépség=hatalom? Mint mindannyian tudjuk, a szépség egy relatív dolog. Ami pl. nekem tetszik, az nem biztos hogy másnak is megnyeri a tetszését. ? Vagy fordítva. Ez nagyon jó is így. Hiszen mi minden individuális ?egyéniségek ? vagyunk. Senki sem hasonlít a másikra.
Sajnos a „Media” ( újságok, tv) nagyon sokat tesznek azért, hogy megpróbáljanak egy szépségideált kreálni. Akinek nincs elég önbizalma, az már ?horogra? is került. Quazi megpróbál olyannak lenni, ami ?elö van írva?!  Ettöl kezdve boldogtalannak és szerencsétlennek érzi magát. Megpróbálnak mindent eltüntetni, amik ÖK, tehát ami elválasztja öket ettöl az ideáltól. Átszabatják tehát az orrukat, mellüket, csipöjüket, feneküket stb. Nem lenne job mindenkit arra nevelni, hogy fogadja el magát úgy ahogy van?.. és belevésni a fejekbe hogy ez nagyon is jól van úgy ahogy van? Aki elégedetlen önmagával, azt is sugározza ki magából. Én ismerek embereket akik a ?mérce? szerint nem mondhatók szépnek, de szépek a belsö kisugárzásuk miatt. Nem érdekli öket hogy a méretük nem 90-60-90. Ezzel a beállítottsággal olyan sikerük van az életben, amit egy tudatilag behatárolt  ?szépség? soha nem fog elérni.
Ismerek olyan férfiakat is, akik nem kezdenek semmit egy növel, aki nem legalább 100 kg. Nem szabadna hagyni, hogy mások mércét állítsanak nekünk. Az élet szép, mert sokoldalú. Mindenkinek van szép oldala, tulajdonsága, amit elötérbe tud helyezni és büszke is lehet rá.
Más dolog ezzel szemben, hogy a kövérségnek egészségre kiható viszonylatai is vannak, amit mindenki tud. Magas vérnyomás, izületi betegségek, diabetes stb. stb., amivel meg kell birkózni. Nekik mindig egy kicsit „többet kell cipelniük”. De ez még nem ok arra, hogy ne fogadjuk el öket úgy ahogy vannak. Sajnos ebben a tekintetben még nagyon sok a tanulnivaló.
Én a magam részéröl teljesen ellere vagyok mindenféle szépségversenynek és mindenféle szépség miatti plasztikai mütétnek. Elég sok példát láttam arra, hogy mennyire félre tud sikerülni egy ilyen mütét, ami aztán teljesen boldogtalanná tesz valakit. Aki akarja, csinálja, szabad akaratunk van szerencsére. De meg kellene gondolni hogy megéri-e, hiszen minden mütéti beavatkozás rizikóval jár. Többet érne, ha mindenkinek a közelében lenne valaki, aki azt mondja: én úgy szeretlek és  úgy fogadlak el, ahogy vagy!! ? ettöl szép lesz egy ember!!!
 
Anikó (Olaszország)
Olaszországban sok egészséges életmóddal foglalkozó folyóirat kapható az újságárusoknál, s ezekben mindig lehet találni fogyókúrás étrendeket, tanácsokat. A különböző tv csatornák is rendszeresen foglalkoznak az elhízás problémáival, s egymást érik a különböző csodaszereket reklámozó hirdetések. Itt szinte mindenki  állandóan diétázik, már most felhívják például a figyelmet a “prova  bikini”-re (bikinipróba), miszerint lassan elő kell szedni a tavalyi fürdőruhát, s ha az időközben szűk lett, azonnal el kell kezdeni a diétát. Gyakran hallani elhízott gyerekekről is, ennek legfőbb oka a mozgás hiánya. A gyerekeket autóval hozzák-viszik az iskolába, keveset sportolnak.  De ugyanakkor egyre több az anorexiás fiatal is.

Nem tudom megítélni, hogy az elhízás, vagy a kevésbé csinos külső a munkában mennyire jelent hátrányt, de az biztos, hogy az álláshirdetések többségében feltételként szerepel a jó megjelenés, s nem ritka, hogy az önéletrajz mellé egész alakos fényképet is kérnek.

Itt nagy divat a konditerem, ahova természetesen csak márkás szerelésben “illik” menni, mert különben az illető “kilóg” a sorból… A megszállottak minden nap ott töltenek 1-2 órát, s  a különböző fitnesz gépeken erősítenek. Nagy a forgalom ebédidőben, között de még késő este is. A nagyobb fitnesztermekben  gyermekmegőrző is van, babysitterek vigyáznak a kicsikre, amíg az anyuka edz. Az itteni árakhoz viszonyítva egy havi bérlet nem túl drága: egy most nyílt  modern, kiválóan felszerelt fitnesz centerben 29 euró fejében akár a hónap minden napján is mehetnek az érdeklődők. Uszoda viszont nálunk kevés van, s éppen ezért nagy a tömeg. Pedig népszerűek a különböző medencés sportok: a vizi torna különböző formái, vagy a hydrobike.  A kerékpározásnak viszont sokan hódolnak minden korosztályból, főleg a hétvégén sok versenybiciklist látni a mellékutakon.

A külsőnek tólzottan nagy jelentőséget tulajdonítanak, a fiatal lányok többsége kizárólag erre alapozza a jövőjét: a divatszakmában, fotómodellként vagy a televízióban kívánnak dolgozni, s természetesen egy híres futballistához szeretnének férjhez menni… A “Miss Italia”, a legrégibb és legismertebb szépségverseny selejtezői már most elkezdődtek, pedig a döntőt majd csak szeptemberben rendezik meg. Minden évben több ezer lány próbál szerencsét,  annak reményében, hogy talán “felfedezik” őket, akárcsak  1947-ben Gina Lollobrigida-t, vagy  1950-ben Sophia Loren-t, vagy több más, azóta színésznőként vagy televíziós műsorvezetőként ismert hölgyet.

Míg a nőknél az ápoltság, a tetszeni akarás természetes, s egyáltalán nem meglepő, ha plasztikai műtétre vállalkoznak, azonban egyre több azoknak a férfiak száma is, akik esztétikai okokból alávetik magukat egy ilyen műtétnek. Sőt, azt figyeltem meg, hogy szoláriumba például  szinte több férfi jár már, mint nő. De a kozmetikusnál és manikűrösnél is sok a férfi vendég, s óriási a  kereslet a férfi parfümök iránt is.
Az interneten gazdag a kínálat plasztikai sebészekből, még olyat is találtam, akinél az első konzultáció webkamera segítségével történik. Találomra kiválasztottam egy honlapot, ahol az alábbi irányárakat olvastam: orrplasztika 2500-6000 euro, arclifting 4500-7000 euro, nyaklifting 3500-5500 euro, zsírleszívás 2500-8000 euro, comblifting 4600-6000 euro. Mellplasztika 4800-7500 euro. Hajbeültetés 2000-3500 euro. Az ajakplasztika, a száj felduzzasztása nagyon elterjedt az utóbbi időben, ezért általában 1000-2500 eurót kell fizetni, de a keblek méretén is sokan változtatnak. Két évvel ezelőtt az olasz miniszterelnök is plasztikai műtétetnek vetette alá magát, egy kaliforniai orvoscsoport végezte el a kért arcliftinget, vezetőjük egy Bryant Toth nevű orvos volt.
 
(mti) Los Angeles felnőtt lakossága 20 tonnával lett nehezebb nyolc év alatt a helyi közegészségügyi intézet jelentése szerint. Ez azt jelenti, hogy átlagosan minden ember két és fél kilót hízott 1997 és 2005 között. Ha ez a tendencia folytatódik, a túlsúlyból eredően egyre több lesz a cukorbeteg és 200 év után először csökkenhet az emberek élettartama.

Gyász
,,Ha majd rátérünk mi is erre az útra, megyünk hozzád, s találkozunk újra. Hiába omlik rád a sír komor göröngye, emléked itt marad szeretteid szívében. Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy VASZARI JÓZSEF 25 éves korában tragikus hirtelenséggel elhunyt. Temetése 2019. október 17-én, csütörtökön 11 órakor lesz a győr-nádorvárosi köztemető új ravatalozójából. Köszönetet mondunk mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik, és gyászunkban osztoznak. Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Gyászoló Család
,,Nem az a fájdalom, amelytől könnyes a szem, hanem amit a szívünkben hordunk némán, csendesen. Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy NÉMETH LÁSZLÓNÉ szül. Nagy Mária hosszan tartó betegség után, 75. évében elhunyt. Temetése 2019. október 18-án, pénteken 14 órakor lesz a soproni Szent Mihály-temetőben. Köszönetet mondunk mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik, és gyászunkban velünk éreznek. Gyászoló család
„Búcsúztam volna Tőletek, de erőm nem engedett, így búcsú nélkül szívetekben tovább élhetek. Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy drága férjem, fiam, édesapánk, nagypapánk, apósunk, testvérem, sógorunk és rokonunk, HARASZT JÓZSEF 62 éves korában, súlyos betegségben elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2019. október 16-án, szerdán 15 órakor lesz a bőnyi temetőben. Köszönetet mondunk mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik, és gyászunkban velünk éreznek. Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Gyászoló család
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy VARGA IMRE Csorna, Szatmári utcai volt lakos 85 éves korában csendesen elhunyt. Engesztelő szentmise 2019. október 16-án 8 órakor kezdődik a premontrei templomban. Temetéséről később intézkedünk. Gyászoló család
Megtört szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy édesanyám, testvérünk és rokonunk, MUZSAI KATALIN szabónő életének 80. évében, hosszan tartó, súlyos betegségben elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2019. október 17-én, csütörtökön 13 órakor lesz a győr-nádorvárosi köztemető régi ravatalozójától. Egyben köszönetet mondunk mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik, és gyászunkban osztoznak. Kérjük, hogy szeretett hozzátartozónktól csak egy-egy szál virággal búcsúzzanak. Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Gyászoló család
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy MARJAI JÓZSEF életének 67. évében váratlanul elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatója 2019. október 17-én, csütörtökön 15 órakor lesz a győr-nádorvárosi köztemető régi ravatalozójában. Köszönetet mondunk mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik, és gyászunkban osztoznak. Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Gyászoló család
Soha el nem múló fájdalommal emlékezünk KARÁCSONY ANDRÁS halálának 1. évfordulóján. A sors kegyetlen és mostoha, szeretni megtanít, de feledni soha. Szerető szüleid, kislányod, bátyád és családja
Beledi Általános Iskola 1974-ben végzett diákjai 45 éves osztálytalálkozójuk alkalmából kegyelettel emlékeznek A osztály osztálytársaikra: SIMON LÁSZLÓ KLEÉ ISTVÁN TAKÁCS GYULA VARGA ANDRÁS B osztály osztályfőnökükre PÁLFY JÓZSEFRE osztálytársaikra DUDÁS LÁSZLÓ SZABÓ JÓZSEF Emlékük szívünkben tovább él.
Én megyek őhozzá, de ő nem jön ide vissza énhozzám. Fájó szívvel emlékezünk, HÁRY ZOLTÁNNÉ Irénkére halálának 1. évfordulóján. Szeretett édesanyámról és nagymamámról szentmise keretében 2019. október 13-án 18 órakor a győri Szent Imre templomban emlékezünk meg. Gyászoló család
Fájó szívvel emlékezem ÖZV. KÓKAI LÁSZLÓNÉ (Ibolya) halálának 1. évfordulójára Elhagytad a házat, amit úgy szerettél, itt hagytál mindent amiért küzdöttél. Most már Nélküled jön el a nyár, az ősz, a tél, a tavasz, de bármilyen szép is, nélküled nem ugyanaz. Bocsáss meg, ha valamit hibáztam. Nem tudtalak megmenteni, pedig próbáltam. Kérem az Istent, hogy bánjon jól Veled, helyettem az angyalok simogassák fejed. Olyan drága voltál nekem, hogy ezt nem pótolja senki, lelkem sebeit nem gyógyítja semmi. Örökké szerető párod, Tibor
Fájó szívvel emlékezünk SZABÓ ZSUZSANNA szül. Bisztri Zsuzsanna halálnak 10. évfordulójára! De szomorú mindig egyedül lenni, valakit mindig hiába keresni. Valakire várni, aki nem jön többé, valakit szeretni örökkön örökké. Elmentél, azóta a temetőt járom, ez lett az én világom. Elmegyek mindig hozzád, amíg élek, nem hagylak magadra vissza-visszatérek. Ha eljön az én órám, hozzád hazatérek. Hiányod fájdalom, elviselni nehéz, örökké tart a rád emlékezés. Szerető Édesanyád és az Esztergomi család
Hálás szívvel emlékezem Édesanyámra SZILÁDI GYULÁNÉRA halálának 50. évfordulóján. Neki köszönhetem az életem, tőle tanultam mindent. Az élet elmúlik, de az emlékek élnek, míg élek őrzöm őket. Szerető lánya
Szívemben fájdalommal, Szememben könnyekkel emlékezem szerető férjemre NAGY REZSŐ halálának első évfordulóján. Eltünt egy élet csak az emlék maradt, de összeköt minket az igaz szeretet. Isten országa most már a te hazád, ott várj reám, ha majd az én időm is lejár. Bánatos feleséged: Joli
Szomorú szívvel emlékezünk RIGÓ TIBOR születésének 80. évfordulóján. Az idő múlik feledni nem lehet szívünk őrzi drága emlékedet Életed elszállt mint a virágillat De emléked ragyog mint a fényes csillag. Számunkra Te sosem leszel halott örökké élni fogsz, mint a csillagok. Szeretteid és a Papa csillaga Dávid.
Hálás szívvel mondunk köszönetet az osztálytársaknak, akik SZEKÉR JÁNOS sírjára az 50. osztálytalálkozó alkalmából a megemlékezés virágait elhelyezték. Felesége és gyermekei