Ünnep

2019.09.29. 13:07

Kapuvár ünnepe: ötven éves a város – Sok fotó, videó

A hétvége a várossá válás 50. évfordulója körül forgott Kapuváron, több ezer embert vonzó programsorozattal ünnepelt a város.

Kustor Réka

Forrás: Kisalföld

Fotó: Kustor Réka

Pénteken este a Lord együttes koncertje töltötte meg a Várárkot, szombaton főként helyi fellépőkkel, kiállításokkal, este pedig a Csík zenekar koncertjével készültek a szervezők. Egy különleges kiállítás is nyílt a Múzeumban, régi térképek alapján 3D nyomtatással modellezték Kapuvár 150 éves fejlődését, utcaképeinek változását.

„Egy település életében 50 év olyan, akár egy pillanat. Az én tisztem a köszöneté az előttünk lévő generációknak, szüleinknek, nagyszüleinknek, hogy felépítették ezt a várost, élhetővé,szerethetővé tették” – mondta nyitóbeszédében Hámori György polgármester.

 

A településvezető büszke arra, hogy a városépítő munkából képviselőtársaival együtt kivehette a részét. Kapuvár életében nagy szerepet játszó báró Berg Gusztávot is kiemelte, majd Berg Glória bárónőt köszöntötte. Nem feledkezett meg a várossá válás után a település elsőszülött ikerpárjáról, ahogy az újjáalakult fúvószenekar két tagjáról: Vida Ferencről és Anghelyi Antalról sem, akik zenekari tagként 50 évvel ezelőtt részt vettek a várossá avatás ünnepén. A polgármestert is megajándékozták a Quilling Műhelytől kapott kapuvári címerrel.

Gyopáros Alpár kormánybiztos, országgyűlési képviselő a település mérföldköveire, történelmének formálóira tért ki hosszasan. Németh Zoltán, a megyei közgyűlés elnöke Kapuvár térségi, központi szerepéről beszélt, míg Széles Sándor kormánymegbízott a város történetének továbbvitelét a szerény, kitartó, és összetartó munkában reméli.

Kapuvár szülötte, Dukai Miklós helyettes államtitkár kiemelte, hogy a múltból tanulva tudjuk építeni jelenünket, tervezni a jövőnket, végül a közösséghez tartozás fontosságát, és hagyományaink ápolását hangsúlyozta.

Olvasónk videója

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában