Az öreg tölgy halála

2019.11.13. 14:24

Ismét a legjobbak között a soproni Nagy Bertold természetfotója

Az öreg tölgy halála első helyezést ért el „Az év természetfotói – Magyarország 2019” pályázat növények és gombák kategóriájában. Nagy Bertold ismét a legjobbak közé került, ráadásul egy nemzetközi versenyen is díjazták fotóját.

Nagy Márta

Nagy Bertold a fotózást a legmagasabb szinten űzi.

„Az év természetfotói – Magyarország 2019” pályázatra 3319 beküldött kép érkezett 196 szerzőtől. Ebben a hatalmas és nívós versenyben kapta a növények és gombák kategória első helyezését a Sopronban élő Nagy Bertold fotója, Az öreg tölgy halála című kép. Ezzel Nagy Bertold ismét a legjobbak közé került, hiszen a 2018-as pályázaton az év természetfotója lett a Szárhalmi-erdőben fotózott, macskabagolyról készült alkotása, a Délutáni pihenő.

Az öreg tölgy halála című kép.

A civilben banki értékesítéstámogatóként dolgozó, eredetileg biológia szakos pedagógus főiskolai évei alatt szeretett bele a fotózásba. Meggyőződése, hogy a jó természetfotós alapvető ismérve az élővilág szeretete és a türelem. Bár a fotózás számára hobbi, ezt a legmagasabb szinten igyekszik űzni és sikerei igazolják tehetségét. Tagja az osztrák fotószövetségnek és gyakran szerepelnek felvételei nemzetközi kiállításokon is. A magyarországi elismerés mellett legutóbb az Asferico 2019 nemzetközi fotópályázaton 780 fotós közel húszezer beküldött képe között a madarak kategóriában ért el második helyezést Bagolymese című felvételével.

– Háromgyermekes apaként sajnos nem jut annyi időm a hobbimra, mint szeretném, de ha tehetem, fogom a tizennyolc kilós fotós hátizsákomat és már megyek is a szabadba. Alapvetően a növények maradtak a kedvenc témáim, de az élővilág más szereplői is érdekelnek – mondta el Nagy Bertold.

A nyertes fotón szereplő macskabagoly a Szárhalmi-erdőben él, ott készült a fotó egy havas reggelen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában