Könyvcsere

2019.11.16. 18:06

Hogy kerül a csizma az asztalra? És könyvek a rockkocsmába? Elmondjuk – Videó, fotók

A helyszín talán szokatlan, ahol Győr legújabb könyvcsere polcát állították fel, de ez is bizonyítja, hogy az olvasás mindenkié.

Sperling Krisztina

Forrás: Kisalföld

Fotó: Cseh Róbert

Győr belvárosában közel egy évtizede működik egy rocksöröző, ami a hely profiljához viszonyítva, egy meglepő dologgal bővítette szolgáltatásainak palettáját.

Martinkovics Oszkárt, a hely tulajdonosát kérdeztük arról, hogy mi adta az ötletet, a könyvcsere polc beállításához.

Mi is hallottunk róla, hogy milyen sikerrel működik az Adyvárosban, egy telefonfülkében kialakított könyvcserélő lehetőség, de arról is hallottunk, hogy vannak akik „zsákszámra” hordják onnét a könyveket, és azokat értékesítik. Ekkor gondoltunk arra, hogy ezt nálunk ellenőrzött körülmények között is meg lehetne valósítani.

Mennyi időre volt szükség ahhoz, hogy ezek a polcok benépesüljenek könyvekkel?

Két-három hónappal azután, hogy meghirdettük, ezt a programot, szinte meg is teltek a polcaink. Ez úgy történt meg, hogy nem egy ember hozott sok könyvet, hanem sokan kevesebbet.

Milyen könyveket hoztak a vendégek?

Teljesen vegyes stílusban érkeztek könyvek, a természettudományos könyvektől kezdve a sci-fin keresztül a '80-as évek irodalmáig bezárólag. A magyar nyelvű könyvek mellett, idegennyelvűek is kerültek a polcainkra.

Mi a tapasztalat, mi a jellemzőbb, helyben olvasnak a vendégek, vagy inkább hazaviszik az itt talált könyveket?

Vannak folyamatosan visszajáró vendégeink, akik nem viszik el magukkal a könyveket, hanem bekönyvjelzőzik azokat, és folytatják ugyanazt a könyvet, amit korábban elkezdtek. Itt hagyják másoknak is a szórakozás lehetőségét – mondta el Váczi Balázs, aki a pult mögül tudja követni a hozzájuk érkezett könyvek sorsát.

Augusztus 27-én a Kisalföld napilap is meghirdette könyvcsere programját, kifejezetten a mesekönyveket állítva a középpontba, Mesekönyvet minden gyermeknek! elnevezéssel.

Négy városban, összesen öt helyszínen – ügyfélszolgálati irodáinkban – találják meg azokat a könyvespolcokat, amelyekre hozhatnak és ahonnan el is vihetnek köteteket.Ezzel a kampánnyal a legfontosabbnak azt tartjuk, hogy a közösséget szólítjuk meg ismét, a Kisalföld olvasóinak nagy családját. Legyen velünk az olvasás szeretete és a mese varázsa mindenkié!

Ahány könyvet hoz, annyit vihet – ez az alapelvünk azért, hogy mindig mindenki találjon köteteket a polcokon, hogy tudjanak válogatni, emellett szívesen fogadjuk azoknak a felajánlásait is, akik nem szeretnének könyvet vinni.

Nyilvános könyvespolcainkat keressék a Kisalföld ügyfélszolgálati irodáiban!

Győrben a Baross úti Kisalföld-pavilonban és sajtóházunk recepcióján, az Újlak utca 4/A szám alatt.

Mosonmagyaróváron a Régi vámház tér 14., Csornán a Templom utca 8. és Sopronban a Frankenburg út 2/A szám alatt helyeztük el ezeket. Kampányunkkal kapcsolatosan a [email protected] e-mail- címen érdeklődhetnek.

Kampányunkról több információt is megtudhat, ha IDE>> kattint!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában