Egyszerűen nagyszerű újítás

2020.03.24. 14:10

Győri fiatalok ötlete a csomagszállításban – a futárok már több százszor használták a vírusmentes kézbesítést

A járvány idején jelentős növekedésnek indult az online vásárlás és a házhozszállítás. A ViddL futárszolgálat ötletes újítással óvja a fertőzésveszélytől munkatársait és ügyfeleit.

Szeghalmi Balázs

A ViddL csapata.

Győri alapítók

A ViddL csapatáról 2018 végén olvashattak portálunkon. A start up vállalkozás az utolsó kilométerek kiszállításra specializálódott. Futárjaik bringával járják egyelőre a fővárost, de terjeszkedni akarnak több hazai nagyvárosban is, többek közt Győrben.

A négy alapító tag közül két fiatalember győri születésű, Domán Dániel és Tüske Tamás a mai napig erősen kötődik a kisalföldi megyeszékhelyhez. Nézzük, mit találtak ki a járvány idején, hogy kollégáikat és ügyfeleiket óvják a koronavírustól.

Fő a biztonság

„Az elmúlt hét során jó pár kézbesítésünk volt, amikor futárunktól nem akarta átvenni a címzett a csomagot a fertőzésveszélytől tartva. Erre a problémára kellett minél előbb reagálnunk” – kezdte Tüske Tamás, a ViddL ügyvezetője. „Futárjaink minden kézbesítés után kézfertőtlenítőt használnak, de mi még nagyobb figyelmet szerettünk volna fordítani a biztonságra.

A legutóbbi fejlesztésünknek köszönhetően a címzettnek már nem kell a futárunk okostelefonján elektronikus aláírást adni. A reggeli e-mail értesítést követően, a címzettet egyetlen gombnyomás választja el attól, hogy a futár érkezéséig a saját mobilján vagy laptopján aláírásával igazolja a csomag átvételét. Az aláírás beküldése után a címzett kap egy 6-számjegyű kódot, melyet a futárnak kell megadni és ezzel megtörténik a csomagátadás” – folytatta Tamás.

ViddL futárok békeidőben. A járvány idején jelentős óvintézkedések szükségesek.

Érintésmentes aláírás

„Fontos megemlíteni, hogy az aláírást bármikor megteheti az ügyfél, akár órákkal a futár érkezése előtt is. A csomag átvételekor a címzett még elállhat a kézbesítéstől, hiszen csak a kód megadása után tároljuk véglegesen az elektronikus aláírást” – tette hozzá Domán Dániel, a ViddL technológiai vezetője.

„Az utóbbi napokban teszt jelleggel több száz címzettünknek ment `kapcsolat nélküli kézbesítés´ e-mail. A címzettek közel fele élt a lehetőséggel. Az a tervünk, hogy mostantól már az összes címzettünknek legyen lehetősége az érintésmentes aláírásra” – zárta Domán Dániel.

A ViddL csapata. A kép bal szélén fehér ingben Tüske Tamás, a jobb szélen, szintén világos ingben Domán Dániel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában