Tabukat döntöget a győztes ötlet

2020.02.16. 18:18

Győrben rendezték a KEVIN országos kreatív ötletverseny 2. regionális döntőjét – galéria

30 diák 7 csapatban mérte össze tudását a győri Révai Miklós Gimnáziumban megrendezett Középiskolások Egyetemi Innovatív Versenyének (KEVIN) idei második, győri döntőjén, amit a Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) pályaorientációs programja keretében rendeztek meg.

Sperling Krisztina

Fotó: CSAPO BALAZS

A versenyt a Vas Megyei SZC Tinódi Sebestyén Gimnáziuma és Idegenforgalmi, Vendéglátói Szakképző Iskolája „Reményteli Esetek” nevű csapata nyerte meg Sárvárról „Tabu óra” ötletével. Az eseményen a BGE konzorciumi partnere, a HUNGARNET Egyesület „Mesterséges Intelligencia nyílt napot” szervezett, melynek keretében az alapvető LEGO programkészítési elemek elsajátítása mellett, LEGO robot bemutatót is láthattak a diákok.

A tavalyi győztes csapat iskolája, a győri Révai Miklós Gimnázium adott otthont a KEVIN (Középiskolások Egyetemi Innovatív Versenye) regionális döntőjének szombaton. A megmérettetés online fordulójában gazdasági témájú esettanulmányokat oldottak meg és prezentációt készítettek a résztvevők. A továbbjutott csapatok idén három regionális döntőn – az első dunaújvárosi után – február 15-én Győrben mérték össze tudásukat. A harmadik regionális döntőn pedig február 29-én Szolnokon állnak a zsűri elé a diákok.

A győri döntőn hét csapat, harminc diákja szállt versenybe innovatív ötletével, és prezentálta azt a nap végén az itt elsajátított pich technikával.

5 iskolából 7 csapat:

Győri SZC Baross Gábor Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági és Ügyviteli Szakgimnáziuma – Pizza Gang

Győri SZC Deák Ferenc Közgazdasági Szakgimnáziuma – Győri diákok

Révai Miklós Gimnázium, Győr – Kancsil, Tajgetosz túlélői

Vas Megyei SZC Tinódi Sebestyén Gimnáziuma és Idegenforgalmi, Vendéglátói Szakképző Iskola, Sárvár – Reményteli Esetek

ZSZC Keszthelyi Közgazdasági Szakgimnáziuma, Keszthely – Pénznyelők, KözgázCsajok

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában