Kreatív és modern

2019.09.18. 14:02

Egyetemisták tervezték az új játszóteret Brennbergbányán – fotók

A helyi adottságokat kiemelő és a legmodernebb szabványoknak megfelelő új játszóteret szerdán adták át. A harmincmillió forintból megvalósuló beruházás terveit a Soproni Egyetem hallgatói és oktatói közösen készítették.

Bódvai Ildikó

- Egy szép munka beérett gyümölcsét és egy szerteágazó együttműködés közös eredményét vehetik most birtokba a gyerekek – mondta a brennbergbányai játszótér átadásán dr. Andor Krisztián, a Soproni Egyetem intézetigazgatója, aki statikusként és helyi lakosként is irányította a projektet. A játszótér rendkívül ötletes, a település bányászati múltját hangsúlyozó terveit az egyetem faipari mérnök és ipari formatervező szakos hallgatói (Jenei Dániel, Prajcer Máté, Vígh Boldizsár, Nacsa Tamás) és formatervező művész hallgató (Kalmár Kincső) készítették oktatóik (Andor Krisztián, Hantos Zoltán, Zalavári József) felügyeletével. A beruházásra a soproni önkormányzat biztosította pályázat útján a forrást.

 

Fodor Tamás polgármester és dr. Magoss Endre, a Simonyi Károly Műszaki, Faanyagtudományi és Művészeti Kar dékánja is a város és az egyetem sikeres együttműködését dicsérte, kiemelve, hogy a hallgatóknak is rendkívül jó érzés látni a megvalósult terveket. A minőségi próbát a gyerekek hozzák meg, azzal, hogy ezek az igazán kreatív játékok elnyerik-e a tetszésüket. Látva és hallva az önfeledt játékot és zsivajt, elmondhatjuk: igen, a projekt sikeres volt. Ezt erősítette meg a helyi óvoda vezetője is, aki azt mondta, sok időt fognak itt eltölteni, mert a játszótértől pár percre lévő óvodának kicsi az udvara. Táp Lászlóné a települési részönkormányzat ajándékaként egy utalványt adott át az intézménynek játékbeszerzésre, Stöckert Tamás pedig arról beszélt, hogy örvendetes látni mennyi fiatal, kisgyermekes család költözött az utóbbi időszakban Brennbergbányára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában