Diplomaosztó

2020.02.14. 21:32

Doktorokat avattak a soproni diplomaosztón – galéria

Pénzügy, vállalkozásfejlesztés, vezetés és szervezés mesterszakon, gazdálkodás és menedzsment, kereskedelem és marketing, nemzetközi gazdálkodás, illetve további tíz alapszakon és felsőoktatási szakképzésben végzettek vehették át diplomájukat pénteken. Doktorokat is avattak.

Munkatársunktól

Fotó: Magasi Dávid

– A Soproni Egyetemen nemcsak szakmát választottak, hanem hivatást is. Szorgalmuk révén ennek eredményes gyakorlásához pedig megfelelő tudást szereztek tőlünk. Felelősségérzet és becsület irányítsa önöket életpályájukon, erre tanít az 1735-re visszanyúló selmeci hagyomány is – hangoztatta prof. dr. Náhlik András rektor a Soproni Egyetem Lámfalussy Sándor Közgazdaság-tudományi Kar ünnepi diplomaosztó tanácsülésén.

A kar dékánja, dr. Czeglédy Tamás kiemelte: a világhírű közgazdász, a kar névadója, az egykori soproni bencés diák Lámfalussy Sándor neve nemzetközi szintű oktatásra és kutatásra kötelezi a közgazdaság-tudomány soproni művelőit. A náluk végzettek legyenek büszkék alma materükre, és ösztönözze őket kimagasló teljesítményre.

A dékán emlékeztette arra hallgatóságát, hogy a karra a világ megannyi része igen sok országából érkeznek-érkeztek hallgatók. A kar nemzetköziesítésének biztató folyamata a jövőben is erősödni fog. Hozzátette: a Diplomás Pályakövetési Rendszer adatai szerint előkelő helyen áll a Lámfalussy-kar az elhelyezkedés gyorsaságában és a kezdő fizetésekben egyaránt.

A diplomaátadón oklevelet szerzettek közül huszonkilencet érdemesítettek kiválóra, míg huszonheten jó, s csak egy hallgató kapott közepes minősítést. A Lámfalussy kar Széchenyi István Gazdálkodás- és szervezéstudományi Doktori Iskolájában ezúttal nyolcan – Frang Gizella, Kovácsné Henye Lívia, Mattiassich Norbert, Parapatits Zsolt, Sávay Balázs, Szendi Nikoletta, Vajay Zsuzsanna és a kismartoni Silke Palkovits-Rauter – védték meg doktori disszertációjukat, így őket ünnepélyesen doktorrá avatták.

A Lámfalussy Sándor Emlékéremmel a kar egyik alapítóját, prof. dr. Fábián Attilát tüntették ki, aki kiemelkedő vezetőként több évtizeden át eredményesen tevékenykedett a kar fejlesztésében, hazai és nemzetközi tudományos szinten. Az ünnepélyes diplomaosztón írták alá a Soproni Egyetem és a Soproni Darazsak Sportakadémia közötti együttműködési megállapodást.

A szerződést prof. dr. Náhlik András rektor, Skala János, az egyetem kancellárja, a Darazsak Sportakadémia Kft. részéről Molnár Balázs ügyvezető igazgató és Czukorné Hollós Anna szakmai vezető látta el kézjegyével. Ebben a felek áttekintik azokat a szakterületeket, ahol kölcsönös előnyök alapján hasznosíthatják egymás meglévő szellemi kapacitásait, kapcsolati rendszereit, szakmai tapasztalatait. Mindez további konkrét oktatás-, kutatás- és sportfejlesztést eredményezhet.

A kari tanácsülésen címzetes egyetemi docens címet adományoztak Török Attila okleveles közgazdásznak érdemei elismeréséül; Alma Mater kitüntetésben részesítették Neuhold Dóra Ágnes okleveles vállalkozásfejlesztés szakos közgazdászt; rektori dicséretet Kun Attila gazdálkodás és menedzsment szakos közgazdászjelölt érdemelt ki; dr. Lubica Rumanovská, a gazdálkodás- és szervezéstudományok doktora jogot nyert tudományos munkásságával a dr. habil. cím viselésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában