Intenzív élmény: A vadonatúj Peugeot 207-es

A kifejező és markáns formáját szívvel-lélekkel alkották a Peugeot formatervező stúdiójának munkatársai.

A Peugeot 207 készen áll, hogy vezetési élményre váltsa a mobilitási igényt. A jó megjelenést, az erős személyiséget és a fejlett technikát ötvöző 207 nem helyettesítője, hanem utóda a 206-nak, egyben előfutára egy új nemzedéknek.

Érzelemkeltően elegáns

Eredeti design, kétféle orrkiképzéssel: az egyik „klasszikus”, a másik „sportos”, mindkettő jellegzetes háromszög-profillal, nagy üvegfelülettel, szépen formált kerékívekkel és erőteljesen ívelő farkiképzéssel. A 207 természetes módon viszi tovább a Peugeot egyik alapértékét, a vonzó látványt.
A kifejező és markáns formáját szívvel-lélekkel alkották a Peugeot formatervező stúdiójának munkatársai. Sikeresen kombinálták a finom íveket a határozott kontúrokkal, elegáns autót hozva létre, amely jól illik a márka egyéb típusai közé.
A frontdesign fontos személyiség-jegy – a nagy motorháztető szépen kapcsolódik a sárvédőkhöz, a hűtőmaszk krómozott, U-alakú keretében pedig az oroszlános embléma pompázik. A széles, high-tech fényszórók 780 milliméteres hosszon nyúlnak el a szélvédőoszlopok felé, megfelelve a márka új vizuális identitásának. A 207 különféle változatain eltérő kialakítású alsó kötény nagy légbeömlőjét fekete lökhárító óvja.
A hátsó rész finom domborulatai sejtetik a tágasságot, ugyanakkor könnyű hozzáférést ígérnek. Az orr témáit megismételve a „klasszikus” változatok kipufogóját elrejti az alsó kötény, míg a „sportos” verziók jellegét krómozott kipufogóvég húzza alá.

Egyéni és tágas


A 4,03 méteres hosszúság, a 2,54 méteres tengelytáv, az 1,72 méteres szélesség és az 1,47 méterre korlátozott magasság kiegyensúlyozottá teszi a dinamikus és biztonságos kocsit. E hatást erősíti a széles nyomtáv és a nagy kerék.
Nagy külső méretei, hosszú tengelytávja, előretolt szélvédője és gondosan tervezett belseje kellemes és kényelmes utazóautóvá teszi a 207-et. Az elegáns, modern és látványos műszerfal hosszú, enyhe ívet képez a szélvédő és az első háromszög-ablakok között. Felülete mindig minőségi hatású, még a belépő modell fekete szemcsézete (Gabin) esetén is, még inkább a puha szövetre emlékeztető, fekete vagy sötét bézs (Flamine) kivitelben.

Dinamikus úttartás

Precíz kontroll és tartósság, ezek a 207 futóművének fő jellemzői. Az alaposan továbbfejlesztett futómű egyensúlyt teremt az úttartás és a komfort között. Az első és a hátsó nyomtáv megnövelését a karosszéria fokozott merevsége tette lehetővé. A féket is tökéletesítették, megrövidült a fékút, jobb a pedálérzés és tartósabb lett a rendszer.
A tökéletesített elektromos szervokormány mind városban, mind országúton roppant mozgékonnyá teszi a 207-et. A rásegítés a motor fordulatszámától függetlenül, folyamatosan, észrevehetetlenül változik. A kormány gyorsan és határozottan áll vissza középhelyzetbe.

Erős, tiszta motorok

Benzinmotorból háromféle készül: az 1.4 literes (75 vagy 90 LE), és 1.6 literes 110 lovas, de ezekhez hamarosan csatlakozik egy új, magas műszaki színvonalú motor, a PSA Peugeot Citroën és a BMW együttműködésének gyümölcse.
A dízelkínálat háromféle HDi motorból és koromszűrő-berendezésből áll: van 1.4 literes (70 LE), 1.6 literes 90, illetve 110 lóerős változatban. Mindegyikük erős és gazdaságos, ezenkívül környezetbarát is. 240 Nm nyomatékának (túltöltéssel 260 Nm) az 1.6-os csaknem úgy megy, mint egy sportkocsi….

Praktikus megoldások


A modern és dinamikus enteriőrben feltűnik a motorkerékpárokéra emlékeztető műszeregység. Öröm ide beülni! A belső tér akkora, mint a nagyobb kocsikban, hossza például 1,675 m. Az első könyökszélesség és fejtér (1446 mm és 899), illetve ugyanezek a méretek hátul (1424 mm és 854 mm) magasabb kategóriában is megfelelnének. A hátsó utasok jól benyújthatják lábukat az első ülések alá. Sok a rakodóhely (például 12,2 literes, légkondicionált kesztyűtartó) és szabályos alakú, 270 literes (VDA) csomagtartó fogadja a poggyászt, a pótkerék pedig a padló alá került. Nem marad hatás nélkül a kétzónás automatikus klímaberendezés, az illatszóró, a hangulatvilágítás és a JBL hangrendszer sem.

Maximális biztonság

A 207 energiaelnyelő zónákkal körülvett szilárd karosszériája akár hat légzsákkal és öt darab, erőhatárolós biztonsági övvel védelmezi az utasokat. A gyalogosokra az orr megfelelő szerkezeti és formai kialakításával gondoltak a tervezők. Változattól függően alapfelszerelés vagy extra az (ESP), kipörgésgátlóval (ASR) és elektronikus menetstabilizálóval (CDS). Az ESP kikapcsolható, de 50 km/óra fölött önműködően bekapcsolódik. Ellátható a 207 a magasabb kategóriákból átvett, fejlett parkolássegítő rendszerrel is, amely a kijelzőn színesben vagy fekete-fehérben megjelenő grafikával is tájékoztat, a hangjelzés mellett.

Egyéniségre szabva

Eleven külső színek és belső kárpitok adnak lehetőséget a vevő személyiségének kifejezésére
Tizennégyféle külső szín, kétféle belső környezet, fekete vagy világos bézs hangulattal, tízféle szövet, kétféle bőrkárpit, négyféle műszerfal – és ezeken kívül is számos részlet ad lehetőséget, hogy a vevő testre szabhassa a 207 család hétféle alapváltozatát.

Gyász
„Csendesen alszik, megpihent végleg, angyalok bölcsője ringatja már. Nem jöhet vissza, hiába hívjuk, emléke szívünkben otthont talál. Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy drága férjem, édesapánk, nagypapánk, dédink, apósunk és rokonunk, KONDOR GYÖRGY döri lakos életének 86. évében csendesen elhunyt. Temetése 2019. október 17-én 13 órakor lesz a döri temetőben. Engesztelő szentmise a temetés előtt, 12.15 órakor a helyi templomban. Egyben köszönetet mondunk mindazoknak, akik utolsó útján elkísérik, és gyászunkban velünk éreznek. Gyászoló család
„Elbúcsúzom, de ott leszek, ahol a szél zúg, a nap nevet. Elbúcsúzom, de itt marad belőlem néhány pillanat. Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy MAROSI ALAJOS életének 74. évében, 2019. október 5-én súlyos, türelemmel viselt betegségben csendesen elhunyt. Hamvait szűk családi körben helyeztük örök nyugalomra. Gyászoló szerettei
„Elcsitult a szív, mely értünk dobogott, pihen a kéz, mely értünk dolgozott. Szerető szíveddel oly sokat adtál, Isten kegyelméből most megváltást kaptál. Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy CSERPES JÁNOS (Hanesz) 2019. 09. 06-án, életének 92. évében elhunyt. Felejthetetlen halottunk búcsúztatója 2019. október 18-án 16 órakor a soproni Szent György-templomban tartandó misét követően a templom urnatemetőjében lesz. Drága emléke a szívünkben él! Gyászoló család
„Elcsitult a szív, mely értünk dobogott, pihen a kéz, mely értünk dolgozott. Számunkra Te sosem leszel halott, örökké élni fogsz, mint a csillagok. Szomorú szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy drága férjem, szeretett édesapám, fiam, papánk, apósom, testvérem, sógorunk, nagybátyánk, keresztapánk, unokatestvérem, rokonunk és barátunk, GYŰRŰ LÁSZLÓ építész 71. évében rövid szenvedés után, családja körében elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2019. október 18-án, pénteken 12 órakor lesz a győr-szabadhegyi új köztemetőben. Egyúttal köszönetet mondunk mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik, és gyászunkban osztoznak. Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Gyászoló család
„Én a földön csak átvonuló vagyok... (zsoltár) Fájó szívvel, de Isten akaratában megnyugodva tudatjuk mindazokkal, akik szerették és ismerték, hogy kedves hozzátartozónk, PAP JÓZSEFNÉ szül. Visy Alfonza Jozefa volt tanítónő életének 95. évében csendesen elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatója 2019. október 19-én 13 órakor lesz a rábapordányi temetőben. Engesztelő szentmise a temetés előtt, 12.15 órakor a helyi templomban. Külön köszönetet mondunk a győri Szent Anna Otthon minden dolgozójának lelkiismeretes munkájukért, valamint mindazoknak, akik utolsó útján elkísérik, és gyászunkban velünk éreznek. Gyászoló szerettei
„Ha földi sátrunk összedől, Istentől kapunk lakást: örök otthont a mennyben, amit nem emberi kéz épített. (Szt. Pál) Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy drága férjem, édesapánk, nagypapánk, testvérünk, apósunk és rokonunk, BÓNA GYÖRGY LÁSZLÓ csornai lakos életének 80. évében váratlanul elhunyt. Hamvasztás utáni végső nyugalomra helyezése 2019. október 18-án 15 órakor lesz a csornai Szent Antal-temetőben. Engesztelő szentmise 2019. október 25-én 18 órakor a Jézus Szíve-templomban. Egyben köszönetet mondunk mindazoknak, akik utolsó útján elkísérik, és gyászunkban velünk osztoznak. Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Gyászoló család
„Hittünk, bíztunk, reménykedtünk, hogy tévedés talán, rettenetes a fájdalom, hogy nem élhetünk együtt tovább. Szomorú szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy szeretett fiunk, testvérünk, unokánk, rokonunk, TAKÁCS BENCE (Picur) életének 22. évében, október 9-én tragikus hirtelenséggel elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatója 2019. október 17-én, csütörtökön 15 órakor lesz a veszkényi temetőben. Az engesztelő szentmise 14.15 órakor kezdődik a helyi templomban. Köszönetet mondunk mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik, és mély gyászunkban osztoznak. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Gyászoló család és a mentős bajtársak
„Küzdelmes volt életed, legyen áldott pihenésed. Megtört szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy Drága Keresztanyánk és Rokonunk, SZABÓ REZSŐNÉ Horváth Anna életének 89. évében örökre megpihent. Hamvasztás utáni búcsúztatása október 18-án, pénteken 16 órakor lesz a ravazdi temetőben. Lelki üdvéért október 19-én, szombaton 18 órakor mondatunk engesztelő szentmisét. Köszönetünket fejezzük ki mindazoknak, akik utolsó útján elkísérik, gyászunkban osztoznak. Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Gyászoló szerettei
„Küzdöttél, de már nem lehet, csend ölel át és szeretet. Csak az hal meg, kit felednek, örökké él, kit igazán szeretnek. Szomorú szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy LOCSMÁNDI LÁSZLÓ (dió) életének 88. évében csendesen elhunyt. Temetése 2019. október 18-án, pénteken 14.30 órakor lesz a süttöri temetőben. Engesztelő szentmise a temetés előtt, 14 órakor a helyi templomban. Köszönetet mondunk mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik, és gyászunkban velünk éreznek. Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Gyászoló család
„Nekem már mindenhogyan jónak kell, hogy legyen. (2019. 10. 09.) Mély fájdalommal tudatjuk, hogy édesapám, nagyapánk, nagybátyánk, keresztapánk, apósom, nászom, rokonunk, BÉLYI GÁBOR (asztalosmester) életének 93. évében csendesen elhunyt. Temetési szertartása 2019. október 18-án, pénteken 17 órakor lesz a vámosszabadi (Vámosi) temetőben. Előtte engesztelő szentmisét 16.15 órakor a helyi katolikus templomban tartunk. Köszönjük mindenkinek, aki utolsó útjára kíséri vagy megemlékezik róla. Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Gyászoló család
„Örök az arcod, nem száll el a szavad. Minden mosolyod a szívünkben marad. Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy szeretett feleségem, lányom, édesanyám, testvérem, menyem és rokonunk, NÉMETHNÉ TELL ANDREA életének 53. évében türelemmel viselt, súlyos betegség után elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása október 18-án, pénteken 14 órakor lesz az óvári temetőben. Köszönetet mondunk mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik, és gyászunkban velünk éreznek. Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Gyászoló család
Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy KRIZSNÁNSZKY LAJOS TAMÁS életének 81. évében elhunyt. Temetése 2019. október 18-án, pénteken 14 órakor lesz a győr-nádorvárosi köztemető régi ravatalozójából. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik, és gyászunkban velünk éreznek. Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Gyászoló család
Mély megrendüléssel tudatjuk, hogy KRASZNAI FERENCNÉ szül. Huszár Margit, a sokak által tisztelt és szeretett Gitke néni 2019. október 4-én, 91 éves korában visszaadta lelkét teremtőjének. Drága halottunkat 2019. október 21-én 13 órakor helyezzük örök nyugalomra a sopronbánfalvi temetőben. Részvétnyilvánítások mellőzését kérjük. Gyászoló család
Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy szeretett férjem, édesapánk, apósunk, nagypapánk, testvérünk és rokonunk, HORVÁTH ISTVÁN „BIMBI” 70 éves korában váratlanul elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása október 18-án, pénteken 15 órakor lesz az óvári temetőben. Köszönetet mondunk mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik, és gyászunkban velünk éreznek. Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Gyászoló család
Hálás szívvel mondunk köszönetet a diáktársaknak, az osztályfőnöknek, akik 45 éves osztálytalálkozójuk alkalmából emlékeztek IFJ. KLEÉ ISTVÁN osztálytársukra. Köszönettel: szülei és hozzátartozói.