A náci propaganda gyalázatos trükkjeire hívják fel a diákok figyelmét a győri PÁGISZ-ban

A tárlat megtekinthető: február 16-tól március 2-ig 8-18 óra között.

A Győri Műszaki SZC Pattantyús-Ábrahám Géza Ipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában megnyílt "A megtévesztés állama: a náci propaganda hatalma" című kiállítás. A nyitóbeszédet Csengeri Mária, a Győri Szolgáltatási SZC Móra Ferenc Általános Iskolája és Szakgimnáziuma vezetője mondta.


A kiállított anyag célja egyrészt tanítási segédanyag biztosítása. Másrészt a holokauszttal kapcsolatos történelmi ismeretek elmélyítése, különös tekintettel a propaganda szerepére, mely hozzájárult az üldöztetésekhez, majd végül a genocídiumhoz vezetett el. Cél segíteni a diákokat abban, hogy megértsék a propaganda működését, valamint abban, hogy gondolkozzanak arról, hogy fel tudják-e ismerni a jelenséget.


A kiállítás a Holokauszt Dokumentációs Központ és Emlékhely anyagaiból készült. A tárlat megtekinthető: február 16-tól március 2-ig 8-18 óra között. Előzetes bejelentkezéssel tárlatvezetésre, rendhagyó történelem órára is van lehetőség - írta Tudósítónk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában