Jótékonysági akció

2020.02.20. 06:30

A győri sportember a téti fúvósokért fut

Ahogy barátai becézik, „Sasa” a rákos gyerekek lelki sebeinek gyógyításáért kampányolt három hónapon át tavaly. Amatőr sportolóként hatalmas teljesítmény, hogy „erős” hat számjegyű összeget „futott össze”. A csupaszív kisalföldi férfi nem a versenypályákon, hanem a közösségi médiában gyűjtötte össze az összeget. Idei terveiről faggattuk.

Szeghalmi Balázs

2020.02.13.Képen:Sinkó Sándor futó.Adományokat gyûjt a Téti fúvosoknak. Fotó:Huszár Gábor,Kisalföld

Forrás: Huszár Gábor

Fotó: H. BARANYAI EDINA

Különleges motiváció

„Olyan összegnél állt meg a képzeletbeli mutató, amelyet legszebb álmaimban sem gondoltam az akció előtt. Amikor belevágtam, örültem volna 150 ezer forintnak. Ahogy teltek a hetek, úgy emeltük egyre magasabbra a tétet. Az adománygyűjtési időszak megmutatta, hogy csodálatos családtagjaim, önzetlen, támogató barátaim, munkatársaim vannak.

Különleges motivációt jelentett, hogy rákkal küzdő fiatalokért futhattam. Nehéz szavakba önteni, min mennek keresztül ez a gyerekek. Mennyit szenvednek, miközben az életükért harcolnak” – hallottuk Sinkó Sándortól.

„A fő motivációm az egészséges életmód, a sportolás népszerűsítése” – mondta Sinkó Sándor.

Három nagy futás

„2020-ban három fő célt tűztem ki magam elé. Március elején részt veszek a Balaton körbe futásán. 198 km-t kell teljesítenem négy nap alatt, napi közel 50 km-re vállalkozom. Időeredményben nem gondolkozom. Arra fókuszálok, hogy mindegyik nap ott legyek a rajtnál. Ha ez sikerül, akkor jó eséllyel a siófoki célba érek. Május elején az Omszki tónál rendezett 50 km-es versenyre neveztem.

Itt szeretnék minél jobb tempót menni, minél előkelőbb helyen végezni. A hivatalos versenyek mellett megállás nélkül 8 órát készülök futni. Eddig 6 óra 42 perc az egyéni csúcsom. Ha sikerül 8 órán át talpon maradnom, akkor 60 km-rel lennék elégedett” – mondta Sinkó Sándor.

Nem felejti a téti fúvósokat

A tavalyi nagysikerű karitatív gyűjtés után, az idei évben is hangsúlyos elem a jótékonyság Sasa futásaiban. „Bár eltávolodtam a zenekartól és hosszú évek óta nem trombitáztam, a Téti Ifjúsági Fúvószenekar mindig a szívem csücske marad. Téti vagyok, általános iskolásként pár évet zenéltem itt. Közeleg a zenekar alapításának 45. évfordulója.

A személyes emlékek és a kötődés mellett ezért szeretnék minél jelentősebb támogatást gyűjteni számukra. Minden egyes futás előtt, után a közösségi médiában posztolni fogom a számlaszámukat és kérem a barátaim, ismerőseim támogatását. Ha véget ér a futószezon, leporolom a trombitám és ismét próbát teszek. Azt mondják, a zenélés is olyan, mint kerékpározás: nem lehet elfelejteni” – búcsúzott Sasa.

Sasa mutatja, hogy a téti fúvósokat szeretné támogatni idén.
Ez nem a véletlen számlájára írható: általános iskolásként a győri futó is a zenekar tagja volt pár évig.

A megyei értéktárban

Pár mondatban mi is „korteskedünk” a Téti Ifjúsági Fúvószenekar mellett. A közel négy és fél évtizedes történetében közel százan játszottak a zenekarban. Az együttes repertoárja széles skálán mozog: az adventi és húsvéti ünnepi koncertektől kezdve Tankcsapda és Queen feldolgozásokat is előadnak.

A téti fúvósok fellépése a Balaton partján tavaly.

A zenekar közösségerősítő szerepe felbecsülhetetlen értékű Téten. A Győr-Moson-Sopron megyei értéktárba is bekerültek. Aki Sinkó Sándor futásai apropóján támogatná a téti fúvósokat, a következő bankszámla-számon teheti meg: Takarékbank Zrt. 59800091-10012033.

Fotók: Huszár Gábor

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában