Bringára fel!

2020.03.24. 12:31

A győri bringások segítségüket ajánlják – az idősek helyett mindent intéznek két keréken!

Öt győri bringás készen áll, hogy ingyen vásároljon, postára menjen, gyógyszert vigyen az idős embereknek.

Szeghalmi Balázs

Öten már vannak

„Édesanyám a járvány óta nem lép az utcára, mindent végzek helyette. Élelmiszert, gyógyszert viszek neki, postára járok. Innen jött az ötlet: a győri bringások széles körben segíthetnek a legnagyobb veszélyben lévő idős embereknek. Egyelőre öten vagyunk bevetésre kész győri bringások. Kezdeményezésünkhöz minden jó szándékú kerékpáros csatlakozhat” – kezdte Tömböly Tamás, a Magyar Kerékpáros Klub Győri Szervezetének vezetője.

Bárki segíthet

Az akció civil kezdeményezés, a feladatok koordinálásában három egyesület vesz részt. A Magyar Kerékpáros Klub Győri Szervezete mellett a HOK Országos Kerékpáros Egyesület és a Fakerék Kerékpáros Egyesület is támogatja a tervet, amely egyben a bringázást is népszerűsíti szerte a városban.

A segítségkérők és a kerékpárosok Tömböly Tamásnál jelentkezhetnek (tel: 30/650-8000, [email protected]), az akció közösségi platformja a Magyar Kerékpáros Klub Győri Szervezetének Facebook-oldala lesz. Bringára fel!

Felvételünkön Tömböly Tamás, a Magyar Kerékpáros Klub Győri Szervezetének vezetője. Fotók: Nagy Gábor

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában