Segítség a pénzügyekben

2019.12.07. 12:41

Soproniak közreműködésével készült Az év honlapja, az Okosan a pénzzel!

„Az év honlapja 2019” címmel tüntették ki és minőségdíjban is részesítették kormányzati kategóriában a Pénzügyminisztérium (PM) „Okosan a pénzzel!” pénzügyi ismeretterjesztő weboldalát. A közszolgálati projekt létrehozásában soproniak is közreműködtek.

Gosztonyi Miklós

A Magyar Marketing Szövetség és az Internet Marketing Tagozat idei, 18. alkalommal meghirdetett országos pályázatán kitüntetett internetes honlap olyan hasznos tanácsokkal, ismeretekkel és tervezhetőségi alkalmazásokkal segíti az emberek eligazodását a pénzügyek világában, mint a takarékosságra ösztönző háztartási költségvetési kalkulátor, a banki kölcsönök naprakész összehasonlítása, vagy éppen a pénzügyi csapdák elkerülése.

– Az „Okosan a pénzzel!” projekt dicséretes csapatmunka gyümölcse. Szakavatottan, sokrétűen és figyelemfelkeltő módon tárja elénk a pénzügyekkel kapcsolatos hétköznapi tudnivalókat. A Pénzügyminisztérium már a kezdetektől szorgalmazta, hogy megszülethessen az a lakosság pénzügyi tudatosságát fejlesztő és erősítő hétéves kormányzati stratégia, amelynek keretében ez a weboldal is létrejött. „Az év honlapja 2019” díjjal pedig nemcsak a honlap felhasználóbarát jellegét, könnyű áttekinthetőségét, letisztult felépítését ismerték el, hanem azt is, hogy átfogó módon szolgálja ezt a társadalmi törekvést – nyilatkozta a Kisalföldnek Balogh László pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkár.

Balról Varga István László, az Év Honlapja pályázat alapítója; Balogh László pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkár, dr. Tebeli Izabella főosztályvezető, dr. Kövér Krisztina kormány-főtanácsos, Király László osztályvezető és dr. Eszes István zsűri-elnök.

– A weboldal minden korosztály számára az őket leginkább érintő élethelyzetek szerint mutatja be az időszerűvé váló pénzügyi lehetőségeket. A gyerekek játékos oktatási anyagok révén ismerkedhetnek meg a pénz fogalmával, a fiatalok a diákhitelről, az ifjú házasok az otthonteremtési támogatás (csok) részleteiről, a babaváró program tudnivalóiról, a célorientált hitelfelvétel lehetőségeiről, míg az idősebb generációk a jövőbeni öngondoskodási formákról kaphatnak hasznos információkat. A takarékoskodás, a számlavezetés pénzintézetenkénti összehasonlítása pedig mindenkit ugyanúgy érdekelhet, mint a lépre csaló pénzügyi trükkök, amelyek elkerülésére is felhívjuk a figyelmet. Ezenkívül a pénzügyi termékek szigorúan márkasemleges információit folyamatosan frissítik. Az okosanapenzzel.hu weboldal tehát közérthető módon segíti a lakosság minden rétegét a tájékozódásban és a helyes pénzügyi döntések meghozatalában – emelte ki a honlap általános hozadékát Balogh László helyettes államtitkár.

A díjnyertes honlap kialakításában, tervezésében és kivitelezésében a soproni születésű dr. Kövér Krisztina kormányfőtanácsos, dr. Tebeli Izabella főosztályvezető, valamint Király László, a PM kommunikációs osztályvezetője is részt vett.

 

Az ismeretbővítő, egyben szolgáltató kormányzati honlap kialakításában, tervezésében és kivitelezésében többek között a minisztérium két soproni születésű tisztviselője – dr. Tebeli Izabella főosztályvezető és dr. Kövér Krisztina kormányfőtanácsos – Király Lászlóval, a PM kommunikációs osztályvezetőjével együtt vett részt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában