Finomságok

2025.04.17. 14:38

Megmutatjuk Borbás Marcsi ünnepi menüjét

Borbás Marcsi megosztotta húsvéti és nagypénteki menüjének titkait.

Megosztotta Borbás Marcsi a titkait miből tevődnek össze az ünnepi fogások - olvasható a Mindmegette oldalán. Portálunkon főzőműsorban követhetik olvasóink az ízletes fogások elkészültének folyamatát, a legutóbb Szarka Zsófi volt a vendégünk.

Borbás Marcsi
Borbás Marcsi finomságokkal készül húsvétra. Forrás: MW archívum

Mit eszik az, aki egész évben a kamerák előtt főz? 

Borbás Marcsi receptjeit évről évre sokan próbálják ki. A Gasztroangyal című tévéműsorban az ország legjobb, legkülönlegesebb receptjeit kereste a műsorvezető. Sok helyen elmondta, fontosak számára a hagyományok, az élet megannyi területén figyel arra, hogy kövesse szüleink, nagyszüleink szokásait – nem csak az étkezés terén. Nagypénteki és húsvéti étkezéseiben is követi a régről ismert szokásokat: nagypénteken húsmentes fogásokkal készül, húsvét ünnepén pedig szívesen készít bárányt.

Borbás Marcsi nagypénteki menüje

Az év egyik legszigorúbb böjti napján Borbás Marcsi is húsmentes menüt készít. Mint egy cikkben leírta, ilyenkor csíkmadarasi krumplilevest tálal, palacsintával. A krumplileves receptje egyszerű, ugyanakkor extra hozzávalóként azonban sáfrányos szeklice kerül bele, illetve juhtúróból gombóckák. De a palacsinta nem mindennapi, a szokásosnál érdekesebb, és gazdagabb ízű, csúsztatott palacsinta készül Borbáséknál nagypénteken. Ezek különlegessége, hogy tésztájuk egészen könnyű, habos, és a palacsintáknak csak egyik oldalát kell megsütni. A rétegek közé narancslé és cukros darált mák kerül nála.

Mi kerül Borbás Marcsi asztalára szombaton és vasárnap? A kiemelt szavakra kattintva elolvashatod a folytatást.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában