Az én receptkönyvem

2025.04.29. 12:27

A rongyos titka először és utoljára - Féltve őrzött recept a Kisalföld főzőműsorában

Szarka Zsófi gasztroújságíró és szakács szerint nem maradhat titokban a híres-neves rongyos receptje, ezért megosztja olvasóinkkal. A Kisalföld főzőműsor, Az én receptkönyvem következő adásában el is készíti a kívül ropogós és aranybarna, belül pedig omlós krumplis pogácsafélét egy könnyed parázsolt burgonya levessel.

A rongyos titka először és utoljára - Féltve őrzött recept a Kisalföld főzőműsorában

Folytatjuk a legjobb magyar ételek sorát, Az én receptkönyvem következő adásában egy felvidéki ételt hoz el a Kisalföld olvasóinak Szarka Zsófi gasztroújságíró, szakács. Személyes kedvence is ez az étel, hiszen Nádszegről származik, Zsófi szülőfalujából. A helyiek körében közkedvelt rongyos mindig van a háznál, amelyet most parázsolt krumpli levessel készített el, melynek különlegessége, hogy tejjel készül. Ráadásul minkét fogás pénztárcabarát.

Az én receptkönyvem
Az én receptkönyvem következő adásában Szarka Zsófi elárulja, hogyan készül az isteni rongyos. Fotó: Molcsányi Máté

Rongyos Az én receptkönyvemből

Na de mi is az a rongyos? Mondhatni egy hajtogatott, ropogós krumplipogácsa, de mégsem! Ugyanis ezt rombusz alakúra vagdossák és zsírban sütik aranybarnára. Mi már kóstoltuk! Isteni! Hamarosan érkezünk a recepttel is, amit eddig soha, sehol nem osztottak még meg a házi asszonyok, ugyanis féltve őrzik. 

Kisalföld főzőműsor korábbi részei

Ha visszanézné mi készült eddig Szarka Zsófi Konyhájában, a kisalfold.hu-n visszanézheti. A szaftos csirkepörkölt galuskával mindenki kedvence, amelybe egy kis ecet is kerül titkos hozzávalóként, valamint a második adásban megmutattuk a palacsinták királynőjét, a bécsi rakott túrós palacsintát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában