2025.04.29. 12:27
A rongyos titka először és utoljára - Féltve őrzött recept a Kisalföld főzőműsorában
Szarka Zsófi gasztroújságíró és szakács szerint nem maradhat titokban a híres-neves rongyos receptje, ezért megosztja olvasóinkkal. A Kisalföld főzőműsor, Az én receptkönyvem következő adásában el is készíti a kívül ropogós és aranybarna, belül pedig omlós krumplis pogácsafélét egy könnyed parázsolt burgonya levessel.

Folytatjuk a legjobb magyar ételek sorát, Az én receptkönyvem következő adásában egy felvidéki ételt hoz el a Kisalföld olvasóinak Szarka Zsófi gasztroújságíró, szakács. Személyes kedvence is ez az étel, hiszen Nádszegről származik, Zsófi szülőfalujából. A helyiek körében közkedvelt rongyos mindig van a háznál, amelyet most parázsolt krumpli levessel készített el, melynek különlegessége, hogy tejjel készül. Ráadásul minkét fogás pénztárcabarát.

Rongyos Az én receptkönyvemből
Na de mi is az a rongyos? Mondhatni egy hajtogatott, ropogós krumplipogácsa, de mégsem! Ugyanis ezt rombusz alakúra vagdossák és zsírban sütik aranybarnára. Mi már kóstoltuk! Isteni! Hamarosan érkezünk a recepttel is, amit eddig soha, sehol nem osztottak még meg a házi asszonyok, ugyanis féltve őrzik.
Kisalföld főzőműsor korábbi részei
Ha visszanézné mi készült eddig Szarka Zsófi Konyhájában, a kisalfold.hu-n visszanézheti. A szaftos csirkepörkölt galuskával mindenki kedvence, amelybe egy kis ecet is kerül titkos hozzávalóként, valamint a második adásban megmutattuk a palacsinták királynőjét, a bécsi rakott túrós palacsintát.