Ünnepvárás

2024.12.21. 12:04

Zserbó versenyt szerveztek a mosonmagyaróvári iskolában - Mutatjuk a legjobb receptet – fotók, videó

Az ünnepi asztalon elmaradhatatlan sütemény a zserbó legtöbbünknél. A Glück-iskola első ízben szervezett zserbó sütő versenyt. A legjobbnak ítélt süti receptjét mi is elkértük.

A Győri SZC Glück Frigyes Turisztikai és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola első alkalommal hirdette meg a zserbó sütő versenyt, felnőtt- és gyerek kategóriában. 

zserbó verseny Mosonmagyaróvár
Zserbó verseny: első alkalommal szervezték meg a megmérettetést Mosonmagyaróváron.
Fotó: Kerekes István

Zserbók versenye

– Nagy örömünkre szolgál, hogy 10 versenyző képviseltette magát így az ünnepek előtt a versenyen. Gyerek kategórián belül nyertes lett: Mozdény László és Nagy Flórián, a két diák együtt készítette el a süteményt. Felnőtt kategórián belül első helyezett lett Bálint Ilona, második helyezettként Mataticsné Nagy Mária alkotását ismerték el, harmadikként Kovács Erzsébet süteményét ítélték a legjobbak közé. A diákok által ,,legfinomabbra értékelt sütemény" különdíjat Sugáné Czabán Zita nyerte el. Köszönjük minden résztvevőnek a nevezést, bízunk benne, hogy sikerül hagyománnyá válnia a kezdeményezésnek – emelte ki érdeklődésünkre Gergely Anna szervező

 

Jakuschné Veres Ágnes a zsűri tagjaként arról számolt be, hogy vizsgálták:

  • a sütemények formáját, 
  • állagát,
  • és az ízét. 

Az első díjas zserbó receptje

Az első díjat Bálint Ilona érdemelte ki, aki érdeklődésünkre elmondta: imád sütni. Nem véletlen hát, hogy tavaly beiratkozott a Glück-iskola cukrász képzésére.

– Ennek a zserbónak a receptjét interneten találtam, és már sokszor megsütöttem – avatott be a díjnyertes pályamű alkotója.

Hozzávalók:

A tésztához:

55 dkg liszt
30 dkg margarin 
1,5 dkg élesztő
7,5 dkg porcukor 
fél csomag sütőpor
2 tojás
fél deci tej (vagy amennyit felvesz)

A töltelékhez:

25 dkg darált dió
25 dkg kristálycukor
1 üveg baracklekvár

A csokimázhoz:

1 tábla étcsoki
1 kanál olaj

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, amíg a töltelék elkészül, pihenni hagyjuk. A tésztát lemérjük, négy egyenlő részre osztjuk. Rétegezzük és 200 fokon, 20-25 perc alatt megsütjük. Az étcsokit megmelegítjük, egy kanál olajat teszünk hozzá, majd elterítjük a süteményen. 

A versenyen mi is ott voltunk, rövid videót is készítettünk:

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában