2024.12.21. 12:04
Zserbó versenyt szerveztek a mosonmagyaróvári iskolában - Mutatjuk a legjobb receptet – fotók, videó
Az ünnepi asztalon elmaradhatatlan sütemény a zserbó legtöbbünknél. A Glück-iskola első ízben szervezett zserbó sütő versenyt. A legjobbnak ítélt süti receptjét mi is elkértük.
A Győri SZC Glück Frigyes Turisztikai és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola első alkalommal hirdette meg a zserbó sütő versenyt, felnőtt- és gyerek kategóriában.
Zserbók versenye
– Nagy örömünkre szolgál, hogy 10 versenyző képviseltette magát így az ünnepek előtt a versenyen. Gyerek kategórián belül nyertes lett: Mozdény László és Nagy Flórián, a két diák együtt készítette el a süteményt. Felnőtt kategórián belül első helyezett lett Bálint Ilona, második helyezettként Mataticsné Nagy Mária alkotását ismerték el, harmadikként Kovács Erzsébet süteményét ítélték a legjobbak közé. A diákok által ,,legfinomabbra értékelt sütemény" különdíjat Sugáné Czabán Zita nyerte el. Köszönjük minden résztvevőnek a nevezést, bízunk benne, hogy sikerül hagyománnyá válnia a kezdeményezésnek – emelte ki érdeklődésünkre Gergely Anna szervező.
Zserbó verseny Mosonmagyaróváron a Glück-iskolában
Fotók: Kerekes IstvánJakuschné Veres Ágnes a zsűri tagjaként arról számolt be, hogy vizsgálták:
- a sütemények formáját,
- állagát,
- és az ízét.
Az első díjas zserbó receptje
Az első díjat Bálint Ilona érdemelte ki, aki érdeklődésünkre elmondta: imád sütni. Nem véletlen hát, hogy tavaly beiratkozott a Glück-iskola cukrász képzésére.
– Ennek a zserbónak a receptjét interneten találtam, és már sokszor megsütöttem – avatott be a díjnyertes pályamű alkotója.
Hozzávalók:
A tésztához:
55 dkg liszt
30 dkg margarin
1,5 dkg élesztő
7,5 dkg porcukor
fél csomag sütőpor
2 tojás
fél deci tej (vagy amennyit felvesz)
A töltelékhez:
25 dkg darált dió
25 dkg kristálycukor
1 üveg baracklekvár
A csokimázhoz:
1 tábla étcsoki
1 kanál olaj
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, amíg a töltelék elkészül, pihenni hagyjuk. A tésztát lemérjük, négy egyenlő részre osztjuk. Rétegezzük és 200 fokon, 20-25 perc alatt megsütjük. Az étcsokit megmelegítjük, egy kanál olajat teszünk hozzá, majd elterítjük a süteményen.
A versenyen mi is ott voltunk, rövid videót is készítettünk: