2024.08.24. 18:56
Győri Bornapok – A jókedv és stílusos, könnyed borok találkozója – képgaléria
A Győri Bornapokra csütörtöktől várták az érdeklődőket a Dunakapu és a Széchenyi téren. A rendezvény szombat éjszaka ér véget, a három nap alatt több mint 50 borász ízletes nedűit lehet megkóstolni a megyeszékhely belvárosában. A Győri Bornapokon kiemelkedő volt a forgalom a pincészetek szerint.
A kiváló borokat az előző évekhez hasonlóan a fesztivál poharaiból kortyolhatták azok akik kilátogattak a Győri Bornapokra. A borászatok széles kínálattal készültek, akik amellett, hogy töltötték a poharakat, a magyarországi kiemelkedő borkultúrát is megismertették a belvárosba látogatókkal.
A badacsonytomaji Borbély Családi Pincészet faházánál szombaton már a nyitáskor sorban álltak a kuncsaftok a legfinomabb nedűkért. A pincészet képviselője, Németh Zsolt szerint az idei forgalom kiemelkedő volt a Győri Bornapokon.
– Nyolcadik éve vagyunk itt a megyeszékhelyen, hozzuk el a kínálatunkat, és képviseljük a pincészetet. Amellett, hogy győri vagyok, mindig jó emlékekkel veszünk részt a bornapokon, ami igazi ikonikus rendezvénye a városnak. 2018-ban, egyik nedűnkkel a fesztivál édes bora címet is elnyertük, amit a mai napig sokan keresnek faházunknál. Győrben sokan kedvelik a jó borokat. A kéknyelű, a szürkebarát, olaszrizling, és a desszertborunk is az egész fesztivál ideje alatt nagyon vonzó volt –mondta el portálunknak Németh Zsolt, a badacsonytomaji Borbély Családi Pincészet képviselője.
Hozzátette: mindenki az ízlése alapján válogatott, de én azt szoktam mondani, mindenkinek az a tökéletes bor, amit ő szeret. A borkultúra sokat változott az elmúlt időkben, többen keresik a jó, minőségi borokat. Mi kóstolókkal, a vendégekkel együtt döntjük el a mi az igazi számukra, és mi az, ami nagyon ízlik nekik.
Győri Bornapok – jódkedv és stílusos nedűk
A pincészet faházánál találkoztunk Nagy Gáborral és élettársával Vámos Alexandrával, akik évek óta látogatják a Győri Bornapokat.
Győri Bornapok – A rendezvényre csütörtöktől várták az érdeklődőket a győri Dunakapu és a Széchenyi térre
Fotók: Nagy Gábor– Elsősorban a balatoni borok miatt érkeztünk. Minden évben eljövünk, már csak a győri borospohár miatt is. A magyar tenger partján találkozunk nemrég egy különleges bodzaborral, amit itt a városban is meg akartunk kóstolni. Mi leginkább az édes nedűket kedveljük, de széles a kínálat, és szinte minden fajtát meg lehetett találni a faházaknál – mondta el Nagy Gábor.
- A legfinomabb nedűk
- Szórakoztató programok
- Beszélgetések, előadások
A Széchenyi térre haladva a nyúli, Cseri pincészet mellett haladtunk el, ahol a pince képviselője, Szilágyi Patrik szolgálta ki a vendégeket. Mind mondta: kiváló forgalmat lehetett látni minden faháznál, náluk is. Éjfélig egyik nap sem volt megállás, folyamatosan töltötték a poharakba a legfinomabb borokat.
– Az érdeklődők a szárazabb, gyümölcsös ízvilágú borokat keresték. Mi is széles választékkal készültünk, és amellett hogy kiszolgáltunk, próbáltunk információkat is megosztani a vendégekkel, beszélgettünk velük. Kétféle vörösbort is hoztunk, ezeket elsősorban a nagy meleg után, este fogyasztották a kilátogatók. Folyamatosan figyeljük az emberek ízlését, minden évben pozitív élményeink vannak a bornapokkal kapcsolatban – mondta el Szilágyi Patrik.
Második alkalommal csatlakozott izgalmas szakmai beszélgetésekkel a Győri Bortörténeti Napok programjához a Mathias Corvinus Collegium győri képzési központja is. Pénteken és szombaton érdekes beszélgetéseket, előadásokat hallgathattak meg az érdeklődők az MCC képzési központnál felállított szabadtéri színpadnál.
A Széchenyi téren esténként DJ-k szolgáltatták a háttérzenét és a hangulatot, a jó borok és a baráti beszélgetések szinte csordultig megtöltötték a belvárost Győri Bornapokon.