Közös segítség

2023.09.18. 18:16

A pázmándfalui családapának és lányainak otthona megújul

Bán Kálmán kétgyermekes családapa nemrég egyedül maradt két lányával, nehezen tudja komfortosabbá tenni pázmándfalui otthonukat. Törekvését a Kisalföld is támogatta a Jóakarat Hídja Alapítványon keresztül. Emellett a Győri Egyházmegyei Karitász idén a Szép Otthonok-program keretében segíti a családi ház megújulását.

Kisalföld.hu

A pázmándfalui családapáról a kisalfold.hu portálon június végén írtunk. Élettársa két és fél éve elköltözött, ezért szinte teljes egészében rá maradt közös gyermekeik nevelése.

Kálmán jelenleg egy győri temetkezési vállalkozónál dolgozik sírásóként, emellett kisebb munkákat már elvégzett a házon. Az épületet szerencsére már új tető fedi, de a fürdőszoba, a konyha és a lányok szobája nagyon rossz állapotban van. A férfi készséges: mutatja a helyiségeket, közben elkészült az írásos felmérés, munkatárs pedig bejelölte az alaprajzon az elvégzendő feladatokat - írta honlapján a karitász.

A részletes helyszíni környezettanulmány után, már a győri karitász központjában Kálmánt szeretnék bevonni az idei Szép Otthonok-programba, de a rendelkezésre álló keret sajnos nem elég. Az épület elektromos hálózata amúgy is elégtelen: ennek cseréjével kellett kezdeni. Egyik önkéntes és a Jóakarat Hídja Alapítvány segítségével a támogatási összegből Kálmán beszerzi az elektromos szereléshez szükséges eszközöket. A támogatási terv lassan összeállt: a villanyvezetékek cseréjét a három szóban forgó helyiség felújítása, festése, illetve burkolása követi, majd a Katolikus Karitász LAK6-programjának segítségével laminált padló lerakásával és ajtócserével segítenék a férfit.

A 47 éves Kálmán a Szép Otthonok-program első lépcsőjét jelentő kertrendezést gyorsan elvégzi, s mivel van egy kis veteményese, palántát is adományoztak a számára. A villamos munkákat szakképzett önkéntessel és egyik kollégával együtt szolgálatkészen végezte: tekintetén látszik, szívesen tesz sorsának jobbra fordulásáért. Alkalmanként beugrik munkaideje végeztével győri központba egy kisbicikliért vagy néhány nyári ruháért. Megérkezett a támogatási program következő lépcsőjének eszközeiért: tisztítószerekért és vakolatért. Jelenleg támogatási projekt közepén járnak, Kálmán végig fogja vinni mindazt, amit elkezdett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában