Interaktív táncos előadás

2023.06.09. 20:07

Segít a Patrónus Lions Klub - Ukrán családok jártak a Győri Balettnél - fotók

Közel félszázan nézhették meg pénteken délután a Győri Balett Stúdiójában az együttes Max és Móric című interaktív táncos előadását, amit egy mozgásfoglalkozás is egyben a kicsiknek.

Simon Roberta

Fotó: Rákóczy Ádám

A Patrónus Lions Club Győr az Ukrajna HELP program keretében támogatta a Győrben élő, ukrán családokat az előadással.

- Három programból álló rendezvényt szervezünk a letelepedni szándékozó Ukrajnából menekült családoknak, amelynek első állomása a Győri Balett gyermekelőadása. A szervezésben segítségünkre volt a Magyar Máltai Szeretetszolgálat is, általuk tudtuk felvenni a családokkal a kapcsolatot - mondta el lapunknak Zsolnay Janka, a Patrónus Lions Club Győr egyik képviselője.

A programokkal szeretnék könnyebbé tenni és kiszakítani a hétköznapokból a menekülni kényszerült családokat. -A következő programunk egy egy napos budapesti látogatás lesz. A kirándulás alkalmával a Vajdahunyad várát, a Hősök terét, illetve a Fővárosi Állatkertet nézhetik meg az érdeklődő. A harmadik alaklommal pedig a Sobri Jóska Kalandparkba látogatunk el nyáron - sorolta Zsolnay Janka.

- A Patrónus Lions Clubnak az a mottója, hogy a rászorulókon segítsen. Bár elsősorban a vakok és gyengénlátók szervezetén keresztül éri el a támogatásra szorulókat. De úgy gondoltuk, hogy nagy szüksége van ezeknek a családoknak is a támogatásra, így kötelességünknek éreztük, hogy segítsünk.
-emelte ki a klub képviselője.

A részvevő családokról a Magyar Máltai Szeretetszolgálat integrációs programja gondoskodik, segíti a letelepedésüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában