Karjukat nyújtották

2023.06.01. 09:26

Retró véradás az ipartestületnél Mosonmagyaróváron

A Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület az Országos Vérellátó Szolgálattal és a Magyar Vöröskereszt megyei szervezetével közösen szervezte meg az idei első „retró véradását” az ipartestületi székházban, ahol 65-en nyújtották karjukat.

Mészely Réka

Hatvanöten nyújtották karjuk az iparosszékházban.

Hagyománya van annak, hogy a Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület véradásnak ad otthont székházában. A napokban ismét sikerrel szervezték meg, 65 véradó részvételével. 

– A Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület nevében ezúttal is köszönetünket fejezzük ki azért az önzetlen és áldozatkész támogatásért, miszerint az ipartestületünk által szervezett újabb véradáson a véradók karjukat nyújtották az országos vérkészlet gyarapításáért – hangsúlyozta a Kisalföldnek Banyár Tamás, az ipartestület titkára. Hozzátette: a Bethlen Gábor Alapke­zelő Zrt. által 2020 márciusában indított, civil szervezetek számára szóló, országos vér­adási kampányhoz a vezetőség döntése értelmében csatlakoztak. Az ipartestület civil szervezetként, elsősorban az országos vérkészlet gyarapításához kívánt és kíván a jövőben is hozzájárulni a hivatalos szakmai szervezeteken keresztül. 

A véradókat derűsen és jókedvűen, retró módon – pattanós virslivel és ropogós zsemlével, italokkal – látták vendégül. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában