2023.06.03. 18:19
Palackban Bágyogszovát bora
A Bágyogszovátért Egyesület a 2022-es szőlőterméséből ismét elkészítette Bágyogszovát fehér- és vörösborát.
Fotó: Cs. Kovács Attila
Nyolc termelő – Gombás Gyula, Horváth Attila, Horváth Miklós, Karmazsin József, Kausits Béla, Kiss László, Őri Róbert, Takács Zsolt – adta hozzá a bort, Horváth Miklós és Karmazsin József házasították, majd több, mint három hónapig érlelték.
Palackban Bágyogszovát bora
Fotók: Cs. Kovács AttilaA vörösborba mindenki othello szőlőből készült bort adott, a fehérborba bianka, delavári, ezerfürtű, lakhegyi mézes, rezi és zalagyöngye szőlő leve került.
A Bágyogszovátért Egyesület egyik célja, hogy a helyi szőlőtermesztés, borkészítés hagyományait felelevenítse. Ezt szolgálja az immár hagyományos borfesztivál is, melyre többek között helyi termelők nevezik be boraikat.
A község borát is a bágyogszováti szőlősgazdák italaiból házasítják össze.