Hat színdarab az udvaron

2023.06.06. 18:52

Nyáresti színházi előadások a soproni múzeumban - fotók

A Soproni Egyetem legújabb kezdeményezéseként nyáresti színházi előadássorozatot indít az Esterházy Palota-Erdészeti Múzeum belső udvarán.

Papp Fanni

A Palotaszínház című rendezvénysorozat keretében összesen hat darabot mutatnak be az előadók. Az első előadás, a Lovagias ügy június 23-án lesz 20 órától. Majd a nyár folyamán színpadra kerül a Frankie - A király és kárhozott, a Csokonai Vitéz Mihály - Dorottya, a Hobo - Hármasoltár és Petőfi Sándor műve, A helység kalapácsa.

- Az egyetem feladatai közé tartozik, hogy a kultúrában is szerepet játsszon, melynek keretei közt a hallgatóknak, a munkatársaknak és a lakosságnak egyaránt kikapcsolódást biztosítson. Az Esterházy Palota-Erdészeti Múzeum belső udvara pedig tökéletes helyszínt biztosít kamara előadásokra, amelyek üdítő program a nyári estéken

 - mondta el a Soproni Egyetem Rektora, prof. dr. Fábián Attila a keddi sajtótájékoztatón, amelyen részt vett Bakos-Kiss Gábor a Győri Nemzeti Színház igazgatója és az első előadás rendezője, valamint Tóth Kázmér az Erdészeti Múzeum és az Esterházy Palota igazgatója.

A nézőtér közel száz férőhellyel várja a kikapcsolódni vágyókat a nyári estéken, a színdarabokra a belépő pedig mindösszesen 200 forint lesz, ami hamarosan a Erdészeti Múzeum jegypénztárában vásárolhatnak meg az érdeklődök.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában