Búcsú a tavasztól

2023.06.01. 21:44

Kitáncolták a májusfát és várják a pályázatokat Győrszentivánon - fotók

A Győrszentiváni Önkéntes Tűzoltó Egyesület kezdeményezésére a Szentivániak Szentivánért Alapítvány együttműködésével a májusfához kapcsolódó hagyományokat idézték fel újra a településrészen. Az elsejére felállított fa számos kisgyermeket emlékeztetett egy hónapon át erre a vidám néphagyományra, hiszen óvoda és iskola közti zöldterületen állították fel.

kisalfold.hu

A hónap utolsó délutánján a Kiscserókok Néptáncegyüttes, Győr és a térség egyik meghatározó és legsikeresebb gyermek és ifjúsági együttese, várt mindenkit eközös táncra, melyet a fa kidöntése követett. Egyúttal falukutatási pályázatot is hirdetett a Szentivániak Szentivánért Alapítvány.

Arra biztatják a gyerekeket, hogy gyűjtsenek emlékeket arról, hogyan zajlott a májusfa állítás és döntés szentivánon a múltban. Esetleg keressenek fel olyanokat, akik még emlékeznek ezekre az alkalmakra. A pályázatok leadási határideje: augusztus 31. A sikeres írásokat értékes díjakkal jutalmazzák ősszel.

A pályázatokat jeligésen várják 1 példányban papíralapon + CD-n vagy pendrive-on (az adathordozót visszaadják). Kérik, hogy a beküldött anyagban a zárt borítékban szerepeljen a szerző neve, címe, telefonszáma. Levélcím: Szentivániak Szentivánért Alapítvány 9011 Győr, Űrhajós utca 89.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában