"Légy ott a kertben"

2023.06.05. 20:25

Izgalmas programokkal várták a látogatókat június első hétvégéjén a fertődi Esterházy-kastélyban

A fertődi Esterházy-kastély idén is csatlakozott a „Légy ott a kertben" „Rendez-vous aux jardins” európai rendezvénysorozathoz, ahol a zene és a kert kapcsolatát ismerhették meg az érdeklődők parktúrákon és izgalmas előadásokon - írta sajtóközleményében az Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont Közhasznú Nonprofit Kft.

kisalfold.hu

Forrás: Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont Közhasznú Nonprofit Kft.

A programsorozat nyitányaként megrendezett solymászbemutatón Iván Ákos, solymász tartott érdekfeszítő, informatív előadást a solymászatról, és tartott látványos bemutatót Rozi nevű madarával. Az előadásból kiderült, hogy a magyarok hozták el ezt a típusú vadászati technikát Európába, majd kifejezettem a főurak sportjává alakult át.

Monda Dániel a Kert és madárhangok a zenében című könnyed, szórakoztató előadásában rendhagyó perspektívákból és példákon keresztül mutatta be a klasszikus zene és a kertek, madarak kapcsolatát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában