kisalfold.hu videó

2023.06.09. 21:10

Gurul a város: Közel négyszázan tekertek végig Mosonmagyaróvár utcáin - fotók, videó

Idén először rendezték meg pénteken este a hagyományos Gurul a város elnevezésű közösségi bringás programot Mosonmagyaróváron. Az első alkalom közel négyszáz kerékpárost ültetett kerékpárra: ezúttal a Wittmann parkból indultak és oda is érkeztek vissza.

Mészely Réka

Fotó: Kerekes István

Több mint húsz éve indult az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő programsorozat Németh Andrea, a Városháza munkatársa szervezésében. Már az elején az autóhasználat és ezáltal a légszennyezés csökkentését célozták meg, továbbá más alternatívákat bemutatását, és persze a mozgásra, egészséges életmódra is felhívva a figyelmet.

– A kerékpározás népszerűsítése, a közösség megtartóereje és Mosonmagyaróvár bemutatása is a Gurul a város program céljai között szerepelnek – hangsúlyozta korábban Csiszár Péter, a szervező Flesch nonprofit kft. ügyvezetője, aki most arról számolt be, hogy a Flesch Zenei Héthez kapcsolódva nem az aréna elé, hanem a Wittmann parkba várták a mozogni vágyókat, ugyanis a közös tekerés végén egy koncert szórakoztatta az egybegyűlteket.

A város zöld szívében ezúttal is lelkes családok, gyermekek és idősek, sportemberek és amatőrök gyülekeztek. Az eseményen a biztonság is fontos volt, így a tekerőket mentőautó és rendőrautó egyaránt kísérte, utóbbi biztosítva a balesetmentes közlekedést.

A Pál László utca lakói együtt kerekedtek fel: Színcsák Katalin már régóta biciklizik ezeken a programokon, s tavaly csatlakozott hozzá Kovács Milán is, aki idén elhozta feleségét és gyermekét, illetve egy szomszédját, Zalka Péter gyerekével együtt.

– Egy kerékpárüzletben dolgozom, most e-bike-okat is magammal hoztam, azzal tekerünk végig. Ekkora társasággal élmény a biciklizés – mesélte az édesapa, aki utánfutóval vitte a két gyereket.

Varga Imola is visszatérő férjével együtt, igaz, a most másfél éves Bánk miatt kihagytak pár gurulást, de most a kisfiú is boldogan nézett körül a nagy tömegben.

– Sok embert megmozgat a Gurul a város, egy más élmény, hogy zavartalanul kerékpározhatunk, rendőri kísérettel, jó a hangulata – tette hozzá Imola.

Azt is megtudtuk, hogy még júliusban és szeptemberben lehet együtt gurulni a városban, aki összegyűjti alkalmanként a gurulójegyeket, ajándékokra válthatja az utolsó tekerés után.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában