Tizenöt éve avatták várossá

2023.06.01. 08:54

Fesztivállal ünnepelnek - Érkezik a Fertőszentmiklós Fest júniusban

Hagyományteremtő céllal rendezik meg az első Fertőszentmiklós Fesztet, ahol a legnagyobb húzónév a sokak által kedvelt Baukó Attila, azaz művésznevén Azahriah lesz, de színpadra lép sok más magyar előadó is.

Papp Fanni

A SopronFest után a Fertőszentmiklós Festre érkezik a népszerű magyar előadó, Azahriah. Fotó: Rombai Péter

A kétnapos fesztivált június 23–24-én rendezi meg a fertőszentmiklósi önkormányzat a petőházi Fesztivál Hungária közreműködésével. – Jelentős mérföldkövéhez ért a település, hiszen 15 évvel ezelőtt avatták várossá Fertőszentmiklóst. Az alkalom apropóján az önkormányzat szeretett volna egy új fesztivált elindítani – mondta el Bokor Terézia, a fertőszentmiklósi Szabadidőközpont és Könyvtár intézményvezetője. Hozzátette, a rendezvénysorozat során olyan programokat szeretnének kínálni az érdeklődőknek, amik minden korosztályt megszólítanak, szórakoztatnak. 

Az intézményvezető kiemelte, nem mindennapi esemény a város életében, hogy olyan előadó lép fel, mint Azariah, aki nemrégiben adott telt házas koncertet a Papp László Sport Arénában. 

A koncerttel a fiatalokat szeretnék megszólítani, de lesznek közösségépítő programok is, mint például az egyesületi és baráti főzés, amire várják a jelentkezéseket június 19-ig. 

A Fertőszentmiklós Feszt két helyszínen várja a kikapcsolódni vágyókat: a koncertek a Búcsú téren lesznek, a színpadi programok pedig a Szabadidőközpont és Könyvtár udvarán. 

– Nagy örömünkre szolgál, hogy színvonalas és tartalmas programokat sikerült összeállítanunk, ami a partnereinknek köszönhető. Még hasonló fesztivált nem rendeztünk, de a mostani szervezésében aktívan részt vesznek az intézmények és civil szervezetek is. Az anyagi forrásokat pedig az önkormányzat tudta biztosítani

 – fűzte hozzá Bokor Terézia. 

A fesztivál ünnepélyes megnyitóját június 23-án, pénteken a Felsőbüki Nagy Pál Általános Iskola aulájában tartják 17 órakor. 

Nagyszabású program


 

A fesztivál pénteken a „Páratlan Rock Péntek” koncertekkel indul a Búcsú téren, ahol Rudán Joe-t és az Ossian zenekart köszönthetik a fesztiválozók, de a Lord zenekar is színpadra lép. Szombaton a Cloud 9+ ad koncertet, amely formáció hazánk zenei palettájának egyik legizgalmasabb színfoltja: sikerrel ötvöz olyan zenei műfajokat, amelyek a sztereotípiák szerint nehezen összebékíthetők. Majd Azahriah lép a színpadra. A koncertek mellett a szabadidőközpont udvarán lesz az önkéntes tűzoltó-egyesület jubileumi ünnepsége, baráti főzés, mesekoncert, táncelőadások és utcabál. A sportpályán kispályás labdarúgótornát tartanak. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában