Jótékonyság

2023.05.27. 19:48

Városi gyereknap sporttal és egészséggel Mosonmagyaróváron - fotók

A hagyományőrzés mellett az egészséges életmód népszerűsítése is hangsúlyt kapott idén a városi gyereknapon Mosonmagyaróváron. A Példa Egyesület az eseményen adta át az ásványrárói Tamás Léna számára gyűjtött 1,1 millió forintot.

Mészely Réka

Gyereknap Mosonmagyaróváron - Fotó: Kerekes István

Szombaton a Flesch Központ és a Példa Egyesület összefogásával rendezték meg a Városi Gyereknap és III. Példás Sport- és Egészségnap programot.

A Flesch Központhoz igazi színes kavalkáddal várták a kilátogató családokat. A gyerekeket a pünkösdi hagyományokba a Lajta Néptánc Egyesület vezette be. A pünkösdi király választás mellett népi játszóház, kézművesfoglalkozás, lovaskocsizás, papírszínház, arcfestés, finom falatok fogadták az érkezőket.

A Példa Egyesület a Szigetközi Gyermekekért harmadszorra hívta meg a mosonmagyaróvári sport- és táncegyesületeket, hogy mutatkozzanak be a nagyközönség előtt, népszerűsítve az adott mozgásformát, az egészséges életmódot. A különféle sportágak kipróbálására is lehetősége nyílt a rendezvényre látogatóknak. Az egészséges életmód kapcsán érdekes, interaktív előadások mellett a nap folyamán orvosi, dietetikai, pszichológiai tanácsadást is kérhettek a vendégek ingyenesen, sok-sok ajándékkal a gyerekeknek, köszönhetően a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásának.

Fotók a gyereknapról

A rendezvény keretében adta át a Példa Egyesület az ásványrárói Tamás Léna családja javára gyűjtött 1,1 millió forintot, illetve itt jelentették be, hogy a Szigetköz Natúrpark Egyesülettel karöltve "Aktív Szigetköz gyerekszemmel" címmel, értékes nyereményekkel fotópályázatot indítanak az általános és középiskolás diákok számára (részletek az egyesületek honlapján), melyre a beküldési határidő október 15.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában