Önkéntes tűzoltók

2023.05.20. 11:03

Tűzoltóversenyeket rendeztek Hegyeshalomban és Várbalogon - mutatjuk a legjobbak listáját - fotók

Helytállásukról és tudásukról tettek tanúbizonyságot a mosonmagyaróvári járás önkéntes tűzoltói a Mosonmagyaróvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség által rendezett gyermek- illetve ifjúsági és felnőtt versenyeken.

Hauptmann Tamás

Fotók: Hauptmann Tamás

A megmérettetéseken két hagyományos versenyszámban indultak a csapatok, kismotorfecskendő-szerelésben és stafétában. Ezek a számok azokat az akadályokat modellezik, amikkel a tűzoltóknak szembe kell néznie egy-egy éles oltás vagy mentés során. Ezért is fontos a megfelelő együttműködés és a tapasztalat. A Várbalogon illetve Hegyeshalomban megrendezett versenyek az esős idő, a csúszós pálya miatt most még nagyobb odafigyelést követeltek a 12 gyermek és 35 ifjúsági és felnőtt versenycsapattól és a szervezőktől egyaránt.

 

A várbalogi gyermek versenyek lány csapatai között a Jánossomorja, a fiúk között pedig Rajka csapata nyerte az összetettben legjobbaknak járó elismerést. Hegyeshalomban az ifjúságiak között Hegyeshalom végzett az élen, a felnőtt női kategóriában Bősárkány, a férfiak között pedig Ásványráró ünnepelhetett. De a szervezők szerint a legfontosabb mégis az, hogy sikeres oltási gyakorlatokat hajtsanak végre a szervezetek, illetve lényeges még az önkéntes közösségek erősítése és a hivatásos tűzoltói pálya iránti elhivatottság kialakítása a fiatalokban.

Összetett eredmények leány:
  1.   helyezett: Jánossomorja
  2.   helyezett: Mosonszolnok
  3.   helyezett: Hédervár

Összetett eredmények fiú:
  1.   helyezett: Rajka
  2.   helyezett: Jánossomorja
  3.   helyezett: Hédervár

 

A 2023. május 13-án Hegyeshalomban megtartott felnőtt versenyen 35 versenycsapat vett részt, melyből egy létesítményi tűzoltóság csapata, Veritas Csatlakozástechnika Kft, Dunakiliti.

Összetett eredmények ifjúsági fiú:
  1.   helyezett: Hegyeshalom
  2.   helyezett: Rajka
  3.   helyezett: Lipót

 

Összetett eredmények női:
  1.   helyezett: Bősárkány
  2.   helyezett: Mosonszolnok
  3.   helyezett: Hédervár

Összetett eredmények férfi:
  1.   helyezett: Ásványráró
  2.   helyezett: Feketeerdő
  3.   helyezett: Hegyeshalom
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában