Húsz család önellátását segítik

2023.05.20. 16:00

Palántaadományt vehettek át a hátrányos helyzetű családok Gönyűn

Gönyűn vehették át a leendő kertjük alapját adó növényeket a hátrányos helyzetű családok pénteken. A Patrónus Lions Club paradicsom és paprika palántákat adományoz a Győr Gyárvárosi Baba-Mama Egyesületen keresztül több rászorulók számára, az egyesület telephelyén.

Bella Violetta

Hidvégi-Vas Éva a Győri Gyárvárosi Baba-Mama Egyesület vezetője kereste meg a segítő szervezeteket azzal hogy milyen jó lenne vetőmaggal és palánta adománnyal segíteni a családok önsegélyezését, önellátását. 

A Patrónus Lions állt a kezdeményezés mögé és szervezte meg hogy öt gönyűi, öt nagyszentjánosi és tíz győri család kaphasson alapanyagot a termesztéshez. 

Száztíz paradicsom és húsz paprika palántát osztottak ki olyan családok között, melyek között nevelőszülők, egyszülős családok és nagycsaládosok egyaránt voltak. A győriek kaspóba ültetve kapták, hogy akár balkonon is meg tudják termelni a szendvicsbe valót. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában