A Közösség Hete

2023.05.11. 19:58

Múzeumi kaland Csornán

A Közösség Hete országos programsorozat keretében különleges kalandjátékra hívta a helyieket a Csornai Múzeum. Kódfejtő segítségével Petőfi Sándor nyomát, a költővel kapcsolatos helyeket, eseményeket kutathatják a résztvevők a városban.

kisalfold.hu

Aszt Ágnes (balra), a múzeum munkatársa igazítja el a játékban részt vevő gyerekeket, képünkön a széchenyiseket. Fotó: Csornai múzeum

Első csoportként a II. Rákóczi Ferenc katolikus iskola diákjai próbálkoztak a feladattal. Közel kétszáz éves verssorok alapján járták végig Csorna érdekes helyszíneit és gyűjtötték össze a kalandtúra kódjait. A gyerekek lelkesen kutatva fedezték fel a nevezetességeket és ismerték meg más szemszögből az amúgy ismerős épületeket, emlékhelyeket. 

Csatlakoztak a programhoz a Széchenyi-iskolások is, akik a belváros kulturális emlékeit fedezték fel „másként”. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat csoportjai többnapos program részeként vesznek részt a játékban. A múzeum munkatársai egész héten várják az érdeklődő csoportokat az izgalmas kalandjátékra, a történelmi és kulturális felfedezésre. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában