Színes forgatag

2023.05.13. 21:33

Megpezsdült az élet a Győr belvárosában - Negyedszer is Kult. Utca a Király utcában - fotók

A Győri Bevásárló Utcák Alapítvány ismét megszervezte nagysikerű programját, a Kult. Utcát a Király utcában. Színes programokkal varázsolták igazi közösségi térré a Király utcát helyi vállalkozások, képző- és iparművészek.

kisalfold.hu

– Győr barokk belvárosa a város szíve, ha emberekkel telik meg. egyben ez a város lelke is lesz – állapította meg dr. Dézsi Csaba András polgármester a rendezvény megnyitóján.

– A szürke hétköznapokból kitűnnek az ünnepnapok, amiket az olyan lelkes emberek, mint akik ezt a vásárt is szervezték, élettel és különlegességgel töltenek meg – mondta a polgármester.

Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő megköszönte a rendezvény szervezőinek, hogy immár negyedik alkalommal szervezik meg ezt a vásárt, hiszen nemcsak képző és iparművészeti vásárról van szó, hanem a belvárosi kereskedők is csatlakoztak ehhez a figyelem felkeltő rendezvényhez, ami felhvja a figyelmet a belvárosban működő üzletekre.

– Szükség van erre, különösen ebben az esztendőben. A koronavírus és a háború következtében az árak jelentősen emelkedtek. Ezt valamilyen módon ellensúlyozni kell, ráadásul a nagy bevásárló központok a város szélén helyezkednek el és különböző akciókkal vonzzák oda a vásárlókat. A belvárosi üzleteknek azonban helyt kell állni, hiszen több százéves hagyománnyal rendelkezik a centrum – állapította meg a képviselő.



 

Pintér-Péntek Imre, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke köszöntőjében arról beszélt, hogy a belváros lakóhely, látványosság és vállalkozások, üzletek, vendéglátóhelyek, szállodák működési területe. Ezt kell harmóniába hozni, hogy minden érdekelt jól érezze magát. Az iparkamara feladata, hogy támogassa a belvárosban működő vállalkozásokat is. – Azért hívta létre a Győri Bevásárló Utcák Alapítvány ezt a rendezvényt, hogy felhívja a figyelmet, hogy a belvárosnak kell az élet, kell a pezsgés, hogy jól érezzük benne magunkat. Ebben az évben még két érdekes dolog történik, ami meggyőződésem, hogy hatni fog a belváros forgalmára. Júniusban adják át a győri fürdőt, ami remélhetőleg több tízezer embert fog hozni a városba, akik megnézik a belvárosunkat is. Májusban a MAHART Véneken egy kikötőt fog felavatni. Azt ígérik, hogy a következő években 50-70 ezer turista fog Győrbe és környékére 4-5 órára látogatni. Van előttünk feladat– állapította meg az elnök.

A Győri Manógyár elkészítette a Kult Utca manóját, amit Obertolné Horváth Tímea, a Győri Bevásárló Utcák Alapítvány kuratóriumi elnöke vett át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában