Rímes Kávé Győrben

2023.05.23. 15:37

Lelkükkel játszottak a színházért

A Rímes Kávé vendégei május 17-én a Kristály Étteremben várakozással, kíváncsisággal hallgatták a Győri Nemzeti Színház tagjait: Gál Anikó ny. karigazgatót, Pingiczerné Venesz Klára ny. dekoratőrt, Bojtár Imre oboaművészt és Takács Zoltán rendezőasszisztenst.

Tudosító

Fotó: Bognár Imre

A meghívott művészek elemezték a színház varázsát, sajátosságait, háttérben folyó munkát, pályájuk alakulását, szépségeit, nehézségeit. Érezhettük a művészetek iránti személyes érdeklődésüket, fogékonyságukat, ami erősítette, erősíti a munkájukat. A sok feladat még több élményt, szeretetet, a valahová tartozás örömét erősítette bennük.

A sikerekben való osztozás, a mély barátságok kialakulása még jobban elősegítette a színházhoz való kötődésüket. A színészek munkáját fegyelemmel, elhivatottsággal, szakértelemmel segítették, segítik. A közös erőfeszítés eredménye a siker.

A jókedvű, szellemes élmények mellett művészi élményt jelentett Bojtár Imre oboa játéka, Takács Zoltán éneke, megélt élményei, Gál Anikó zongorajátéka és Pingiczerné Venesz Klára életszerű sztorijai.

 

Megfogalmazódott, hogy a győriek szeretik a színházat, művészeiket és az őket támogató technikai személyzetet. A rendhagyó beszélgetés összegzéseként Baksa Kálmánné művészeti vezető elmondta, örülhetünk, hogy olyan városban élhetünk, ahol a színház, a balett, a bábszínház,  a Győri Filharmonikus Zenekar, énekkarok, irodalmi estek, rendezvények színvonalas műsoraiból válogathat ízlésének megfelelően.

A művészi életben a siker, a szeretet kinyilvánítása a taps. A megjelent színházi vendégeknek bőven volt részük benne.

Köszönjük a hangulatos estét, élmény volt részese lenni.

Szörényi Miklós írása

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában