Kirándulás

2023.05.10. 18:47

Közös felfedező túrákon ismerkednek a térséggel

Az Egy Hullámhosszon Kulturális Egyesület lassan tízéves fennállása alatt mindig fontosnak érezte, hogy megismertesse tagjaival a térséget.

Mészely Réka

Minden falu, minden kisváros, minden folyó és hegy történeteket rejt, amelyeket érdemes felkutatni. Ezért indították el az EHO Pikniket, amelynek keretében meglátogatják a térség településeit, találkoznak a helyi civil szervezetekkel, és hagyják, hogy ők tegyék számukra élővé a történelmet. 

Az Egy Hullámhosszon Kulturális Egyesület tagjai a napokban ismét együtt fedezték fel a térség egy részét.

Minden falu, minden kisváros, minden folyó és hegy történeteket rejt, amelyeket érdemes felkutatni.Idei első állomásuk Mosonszolnok volt, ahol megismerkedtek a tájházzal, a templommal, a kitelepítés okozta fájdalmas sebekkel, amelyek máig sem gyógyultak be. 

Beregszászi Balázs mesélt a falu jelentős Hőnel-hagyatékáról is. A napot Albertkázmérpusztán zárták, a festőien szép faluban. Németh György nemcsak megvendégelte az érkezőket, de a templom és a falu történetét is elmesélte. 

Legközelebb Levélen folytatják a helytörténeti túrát az EHO-sok, és várják a további érdeklődőket ezekre az ingyenes programokra. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában