Szabadidő

2023.05.28. 15:53

Vas-Villa’ Családi Kerékpártúra: remek időben, jó hangulatban tekerték le a 27 kilométeres távot - fotók

Sok volt a fiatal résztvevő az idén 30. alkalommal megrendezett Vas-Villa’ Családi Kerékpártúrán.

Bódvai Ildikó

Borossay György hívó szavára 705-en pattantak nyeregbe vasárnap reggel és teljesítették a 27 kilométeres távot. Az indulók között 95 család volt. A főszervező hangsúlyozta, a bringatúra soha nem verseny, hanem egy jó hangulatú családi kerekezés, bár a táv leküzdése igazi sportteljesítmény. A mezőny az iskola elől indult Sopron-Fertőrákos-Balf-Sopron útvonalon. A célba érkezést követően a távot sikeresen teljesítők között értékes nyereményeket, köztük húsz kerékpárt sorsoltak ki.

Fotók a túráról

A huszonegyediket Borossay György ajánlotta fel, aki ezzel jelképesen elköszönt a főszervezői feladatoktól. - Bringatúra ezután is lesz, de én 30 év után nyugdíjba megyek, a szervezést átadom a fiataloknak - mondta meghatódva. A feleségének egy szál vörös rózsával köszönte meg, hogy mindvégig mellette állt és mind a harminc alkalommal vele együtt teljesítette a távot.

A nyertesek egyike Egresitsné Horváth Edit, aki az önkormányzat által felajánlott öt kerékpár egyikét vehette át Farkas Ciprián polgármestertől. Családjával együtt évek óta résztvevője a kerékpártúráknak, remek szabadidős, közösségi programnak, jó kezdeményezésnek tartja. - Egyszer már nyertem egy sisakot, de biciklit még soha, nagyon örülök neki - mondta.

Horváth Viktor ötödször regisztrált az indulók között. Igazán nem bánta meg, hogy idén is részt vett a túrán, mert ő nyerte meg Borossay György kerékpárját. - Nagyon klassz, jó hangulatú az egész program, a bringa pedig olyan szuper, mint aki felajánlotta - dicsérte a nyereményt és a főszervezőt.  

A nevezési díjakból és a felajánlásokból befolyt összegből 100-100 ezer forinttal támogatják a soproni kórház gyermekosztályát, valamint a Sopronért Mentő Alapítványt - jelentette be Borossay György.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában