Pécsről is kaptak fotókat

2023.05.31. 19:46

Átadták az Ébred a természet fotópályázat díjait a mosonmagyaróvári Glück-iskolában - fotók

Tizenhat vármegye diákjai örökítették meg az ébredő természetet a mosonmagyaróvári Glück-iskola fotópályázatára.

kisalfold.hu

Nemcsak a környékünkről, de az ország számos pontjáról küldtek fotókat – érdemes megemlíteni Békéscsabát, ahonnan közel 30 tanuló nevezett, de Tokajról, Egerből, Gödöllőről, Budapestről, Szegedről és Pécsről is kaptak felvételeket a szervezők. Fotók: Kerekes István

A Győri SZC Glück Frigyes Turisztikai és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola harmadszorra írt ki ,,Ébredő természet” címmel fotópályázatot általános és középiskolás diákoknak.

– Nagy örömünkre szolgál, hogy minden évben egyre több általános-, valamint középiskolás tanuló tavaszi alkotását csodálhatjuk meg. Az idei év azért is olyan különleges, mert Magyarország közel 30 településéről érkezett nevezés, ami felülmúlta az eddigi évek sikereit. Nemcsak a környékünkről, de az ország számos pontjáról küldtek fotókat – érdemes megemlíteni Békéscsabát, ahonnan közel 30 tanuló nevezett, de Tokajról, Egerből, Gödöllőről, Budapestről, Szegedről és Pécsről is kaptunk fotókat. 36 általános iskolás 68 fotóval, míg 98 középiskolás közel 190 fotóval nevezett – összegzett Bakos Bulcsú, a Glück-iskola igazgatója. Szintén beszédes szám, hogy 38 közép és 19 általános iskola képviseltette magát tizenhét vármegyéből.

Az általános iskolásoknál Nagy Márton János, Bindics Noel Dominik és Fekete Noel lett dobogós, míg a középiskolásoknál Bedő Gergely, Martincsek Csaba és Gazsi Máté. A fődíjas fotó Albert Aurél Ellenfény című fényképe lett.

Kerekes István fotóművész köszönetet mondott, hogy ilyen sokan küldték be alkotásukat a versenyre, s külön értékelte a legjobb felvételeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában