Új otthon, új remény - Győrben, albérletben kezdheti újra Éva és kisfia

Több mint egy hétig a szüleinél húzta meg magát Sallainé Domján Éva. Kilakoltatásukat követően gyermekei az apjukhoz kerültek, ő pedig harmadmagával szűkösködött a garzonban.

kisalfold.hu

Sallainé Domján Éva és családja élete rendeződhet. Fotó: Huszár Gábor

Olvasóink adományaiból az új albérlet kaucióját fizette ki, amire nehezen, sok elutasítás után bukkantak, és ami lehetővé teszi a család újraegyesítését. Éva – ahogy mondja – harmadjára kezdi a nulláról. 

Négy éve vált el a férjétől, azóta egyedül neveli 11 és 12 éves gyermekeit, anyagi támogatás nélkül. Korábbi vendéglátóipari munkahelye megszűnt, ezért a kereskedelemben helyezkedett el, de ott nem keresett annyit, és hátralékaik keletkeztek a lakbérben. Részben ezért, és mert már egy ideje tervezte eladni a lakást, a tulaj kilakoltatta őket. 

Rengeteg kutatás után talált új lakást. 

– Ha egyedülálló vagy és gyereked van, véged. Albérletet sem kapsz, és a munkahelyen is hátrány, aggódik a munkáltató, mi történik, ha beteg a gyerek vagy iskolai szünet van. Nagyon szűkösek a lehetőségek. Kis lakásba nem engednek, mondván, nem férünk el, pedig laktunk mi már másfél szobában is. Mondtak már olyat is, hogy majd a gyerek bulit rendez a lakásban. Eleve úgy kezdik a hirdetéseket, hogy kétszobás két felnőttnek, egy párnak... A létező összes albérletet és ingatlanirodát hívtam. Nagyon sok elutasítást kaptam. Volt, aki a szerződéskötés napján mondta le. 

Éva végül talált egy olyan marcalvárosi lakástulajt, aki maga is kisgyermeket nevel, és megértő volt. Olvasóink adományai és a Katolikus Karitász segítségével vált lehetővé a költözés. Az új albérlettel, és azzal, hogy vissza tudott kerülni a vendéglátásba, reméli, hogy új távlatot és békességet nyer a család. 

Éva elszánta magát, hogy ha lesz lehetősége, hasonló helyzetbe kerülőknek segítsen. – Ha megnyerném a lottót, biztosan nyitnék egy házat, ami egyedülálló szülőknek nyújt lakhatást. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában