Közel 100 diák a színpadon

2023.04.03. 21:34

Szép lányok, fess fiatalemberek - Petőfi korabeli divatgálát tartottak Sopronban - sok-sok fotó

A Soproni SzC Handler Nándor Technikum 28. alkalommal szervezte meg a hagyományos Divatgálát, melynek ezúttal is a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központ adott otthont. A témát idén a Petőfi200 emlékév adta.

kisalfold.hu

A soproni diákok a tanulmányaik során már megismerkedtek a kétszáz évvel ezelőtti divattal, amelynek elemeit a gálára újra gondolva terveztek és alkottak meg. Fotók: Máthé Daniella

A Handler-technikum divatgálája lehetőséget biztosít arra, hogy a fodrász, kozmetikus és női szabó tanulók bemutassák a technikum sokoldalú munkáját és magas szintű szakmai képzettségét. Az idei bemutató témája a Petőfi200 emlékévhez kapcsolódott, melynek keretében a szépészeti és kreatív ágazat növendékei izgalmas időutazáson vettek részt.

A diákok a tanulmányaik során már megismerkedtek a kétszáz évvel ezelőtti divattal, amelynek elemeit a gálára újra gondolva terveztek és alkottak meg. A bemutatóra pedig az azokhoz illő frizurákat, sminkeket készítették el a fodrász és kozmetikus tanulók. Az iskola grafikus tanulói pedig a különleges effektekkel és arculattal járultak hozzá a produkció sikeréhez. A rendezvénynek nem mellesleg l pályaorientációs célja is volt, ahol a város általános iskolai tanulói és szüleik bepillantást nyernek az említett szakmákba.

A tanulók egésznapos felkészülését Kósa Éva, a Handler-technikum igazgatója nyitotta meg, majd az esti bemutatón Simon István alpolgármester köszöntötte a megjelenteket.

A színpadon közel száz 12.-es és 13.-as diák vonultatta fel az alkotását, amelyet négy tagból álló zsűri díjazott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában